KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Köy muhtarlarıyla yılın değerlendirme toplantısında yaşanan köy imamları konusu müftülük binasında yapılan toplantıda ortak bir noktada buluşuldu.
Geçtiğimiz günlerde Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapılan 2017 yılı Köy Muhtarları toplantısında kurum amirleri köy muhtarlarının sorunlarını dinleyerek çözüm aşamasında neler yapılmasını istişare ettiler. Her kurum amiri ilçe köylerinde yapılan faaliyet ve incelemelerini köy muhtarları ile paylaştı.
İlçe Müftüsü Köy camilerinin ve abdesthanelerin sorunlarını gündeme getirdi ve özellikle temizlik açısından vatandaşların imam arkadaşlara yardımcı olmasını istedi. Bu durum karşısında söz alan Çifter Köyü Muhtarı Ekrem Eski ‘’ Ben köyüm adına İmam arkadaşımızla hiçbir sorunumuz yok. Fakat bazı köylerimizde abdesthanelerin temizliği konusunda köylü vatandaşlarımız ne kadar yardımcı olmak isteseler de imam arkadaşlarımız bu işin kendi görev sınırları içinde olmadıklarını iddia ederek olaya uzak duruyorlar’’ diyerek tavır aldı.
Yaşanan polemik sonrası İmamlar ve muhtarlar arasında tatlı tartışmalar yaşandı. Bu durum karşısında Tosya Din Gönüllüleri Derneği üyeleri ve Çifter Köyü Muhtarı Ekrem Eski İlçe Müftüsü Eyyup Demir’in makamında bir araya geldi. Her iki taraf yaşananların farklı anlaşıldığını söyleyerek ‘’kimse kimsenin kusurunu aramıyor. Sadece ortada olan bazı sorunlar yapılan tartışama ve istişarelerle çözüm yolları arandı ve bulunuldu’’ denildi.



Editör: TE Bilisim