Cigaoğlu, yeni motosikletini aldıktan sonra aylık yaklaşık 300 liralık benzin parası verdiğini dile getirerek, ''Yakıtı nasıl aşağı çekerim' diye kafa yorarken, LPG sistemi aklıma geldi, üzerine kafa yormaya başladım. Motosikletimin beyninde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra, arkasına da bir piknik tüpü taktım. Motosiklet, ilk olarak benzinle çalışıyor, devri yükseldikten sonra otomobillerde olduğu gibi LPG'ye geçiyor'' dedi.

 

Tüpü kullanmaya başlayalı iki hafta gibi kısa bir süre olmasına rağmen, ciddi yakıt tasarrufu sağladığını kaydeden Cigaoğlu, ''Tüp takalı 2 hafta oldu daha 1 tane küçük piknik tüpü bitmedi'' ifadesini kullandı.

 

Cigaoğlu, piknik tüpünün zararlı olacağını düşünerek, motosikletin arkasına takılması için küçük bir LPG tankı siparişi verdiğini belirterek, önümüzdeki günlerde tamamlanacak LPG tankını motosikletine monte edeceğini bildirdi.

 Motosikletinin hem benzinle hem de gazla çalıştığını vurgulayan Cigaoğlu, gazın bittiği yerde motosikletin direkt olarak tekrar benzine geçerek kendisini yolda bırakmadığını söyledi. Cigaoğlu, trafikteki motosikletlerin hepsinin bu sistemle çalışabileceğine işaret ederek, ''Vatandaşlar, araçlarının yakıtı bitince akaryakıt istasyonuna gidiyor. Biz ise mahalle bakkalına gidip piknik tüpünü değiştiriyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim