Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, ''Merkezi ezan sistemi nedeniyle müezzinlerimiz yeteneklerini kaybetmeye, görev kusurları ortaya çıkmaya başladı. Dolayısıyla yeniden kademeli olarak çok merkezli, yani bir mahallede birkaç camide ezanın okunduğu bir sisteme, ademimerkeziyet diyebileceğimiz bir sisteme geçeceğiz'' dedi.

''Merkezi ezan, son 12-15 yılda ortaya çıkan bir durumdur. Ezanın okunması konusunda bir disiplin getirmiştir. 20 yıl öncesinde ezan, minareye çıkılarak okunuyordu. Müezzinler minareye çıkıyordu, daha sonra minarenin iç kısmından ezan okunmaya devam edildi.
Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştır


Ama bir şehirde, mahallede onlarca cami var. Hepsi birden ezana başladığında, erken ya da geç başlama söz konusu oluyordu. Burada zaman zaman mikrofonların iyi kullanılamaması nedeniyle şikayetler de oluyordu. Bunun gibi başka saiklerle bir merkezi ezan sistemi denenmek istendi.

Ancak bu da bizde şöyle bir olumsuz sonuç doğurdu, müezzinlerimiz bu yeteneklerini kaybetmeye, görev kusurları ortaya çıkmaya başladı. Dolayısıyla yeniden çok merkezli ezan sistemine geçelim diye bir karar alındı. Kademeli olarak çok merkezli, yani bir mahallede birkaç camide ezanın okunduğu bir sisteme, 'ademimerkeziyet' diyebileceğimiz bir sisteme devam edeceğiz, geçeceğiz.''


İlçemize Ataması yapılan fakay şu an Diyanet İşleri Başkanlığı Atama dairesinde dosyası bekletilen Müftü A.Hamdi Başpınar şu an görev yaptığı Alanya ilçesinde geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren verdiği talimatla Merkezi Ezan Okuma sistemini iptal ettirerek tüm mahalle camilerinde Müezinlerin ezan okumasını istemiştir.

Editör: TE Bilisim