MARKA ŞEHİR OLABİLMEYİ TİCARETİN YOL ÇİZGİLERİ BELİRLER

Şehirler sahip oldukları markalar kadar zengindir. Dolayısıyla, üzerinde durulup çaba sarf edilmesi gereken en önemli konu şehrin ne kadar marka ortaya çıkarabildiğidir. Bir şehri marka şehir yapabilmek her yöneticinin bir vizyon projesidir. Bu şehrin geleceğine atılan bir adım ve şehrin önüne açılan bir ufuktur. Marka şehir olmak bu günü değil yarını düşünen bir anlayışın ürünüdür.

Şehirlerde kaynakları daha etkili kullanmak, yaşanabilir mekânlar yapmak, cazibe merkezi haline dönüştürmek her yöneticinin öncelikli görevidir.

Marka şehir olmak için öncelikle şehri dışa açmamız gerekir. Şehrin cazibesini artırma amaçlı bir çalışma yapılması gerekir. Şehir pazarlamasında uygulanacak olan yolların ve yöntemlerin daha net bir şekilde seçilmesini sağlayacak kentsel vizyon ve misyon şehir politikaları ortaya konulması gerekir.

Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti

Küresel boyutta nitelikli işgücünün, sermayenin elde tutulabilmesi yolunda, şehirlerin markalaşması, bölgesel kalkınmanın önemli araçlarından biri haline gelmiştir. Coğrafi olarak avantaja sahip her şehir kendi kaynaklarıyla büyümeyi başarabilir. Düzenli olarak nüfusu, kişi başı geliri artabilir. Bizim şehrimizde coğrafi olarak büyük avantajlara sahiptir.

Ticaret ve Sanayi Odaları'nın Vizyon Şehirler olma yönünde önemi büyüktür. Ticaret ve Sanayi odaları, mesleki ahlakı korumak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun surette gelişmesine çalışmak, ticaret ve sanayi erbabının mesleklerinin icrasında ihtiyacı olabilecek her çeşit bilgiyi üyelerine vermek veya bunlarının elde edilmesini kolaylaştırmak, bölge ticareti ve sanayiye ait her türlü incelemeleri yapmak, bölgeleri içindeki, iktisadi ve ticari faaliyetlere ait  istatiskleri yapmak için öncü bir kuruluştur.  

Geçtiğimiz günlerde İlçemizin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapılmıştır. Her aday ilçemizin geleceği için çalışmak, vizyon projlerini ortaya koymak için listede yerini almaya çalışmıştır. Bunun için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmüşlerdir.  Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için yapılan özverili çalışmanın, aynı hızla ilçemizin ticeretinin geliştirilmesi içinde yapılması tek temennimizdir.

Bu vesile ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olaran seçilen Sayın Mehmet Salih Tekeli'yi ve gruplarından çıkmayı başaran 16 kardeşimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, İlçemize hayırlı olmasını diliyor ve ilçemizin geleceği için faydalı işler yapmalarını temenni ediyorum. 

Kalın Sağlıcakla...

Editör: TE Bilisim