Dün Tosya Meslek Yüksekokulu  konferans salonunda Kuzka Projeleri  kapsamında bilgilendirme semineri düzenledi.

Saat : 14:00’da düzenlenen seminere  Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız,  Tosya PTT Müdürü Davut Zat, İlçe Tarım Müdürü Ali Gümüş,  OSB Müdürü Nihat Küçükkasap,  İşletme Sahipleri,  Şirket Yöneticileri, Muhasebeciler, Mali Müşavirler, Tosya Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret ve Muhasebe bölümü öğrencileri katıldı.




Oldukça yoğun katılımın gerçekleştiği seminere,  Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Sönmez  konuşmalarında , Proje kavramı, Proje Döngüsü, Proje Döngüsünün aşamaları,  Başarısızlık Nedenleri  ve Mantıksal çerçeve yaklaşımı  , AB ile birlikte yürütülen Bölgesel Kalkınma Programları ile sınır ötesi işbirliği programları, Bölgesel Kalkınma Programlarının amacı, Bölgesel Programların öncelikleri, Hibe Sistemi ve Aşamaları, gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi.

Sönmez”   T.C Ulusal programında yer  alan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve hazırlıkları devam eden sınır ötesi işbirliği programları ve bölgesel kalkınma programları toplam 43 ili kapsamaktadır.  Bölgesel Kalkınma Programlarında ; az gelişmiş bölgelerin istihdam düzeyi ve rekabet güçlerinin arttırılması yoluyla bölgeler arası ekonomik ve sosyal gelişmişlik farklılıklarının azaltılması temel amaçtır “ dedi.  Sönmez Konuşmalarında Kastamonu ve çevresinin proje konusunda sonlarda olduğu ifade ederek katılımcılara doğru proje hazırlama konusunda bilgiler vererek , hazırlanan projenin amaca uygun olması konusuna özenle değindi. Sönmez “ Doğru projeler sunulduğunda finans küçük bir ayrıntı olarak kalır “ dedi.  Proje döngüsünün aşamalarını da bir bir anlatan Adem Yavuz Sönmez,  konuşmasının sonunda katılımcılara da söz hakkı vererek sorularını yanıtladı. Katılımcılar” Önceden yanlış bildiği ve bilmediği birçok konu hakkında bilgi sahibi olduk. Kafamızdaki fikirlerin değişmesine ve şekillenmesine yardımcı oldu. Seminerin düzenlenmesinde eğemi geçen herkese teşekkür ediyoruz”  dediler.
Editör: TE Bilisim