Tosya Muhtarlar Derneği ve Tosya Muhtarlar Dayanışma Derneği başkan ve üyelerinin katılımıyla yapılan basın açıklamasında;

“Son günlerde sosyal medyada bazı mahfillerde yapılan mesnetsiz, iftira, hakarete dayalı, gerek yerel siyasetçiler, gerekse Belediye Başkanımız hakkında terbiyesizce ifadeler kullanılmaktadır. Hepsi de Tosya dışında memlekette bir çiçeği, bir tuğlası, bir ağacı olmayan kendini bilmezler tarafından tezgahlanan oyunlardır.

Bizler Tosya ve köy muhtarları olarak geçtiğimiz süreçte yapılan hizmetleri, şehirciliği, kırk yıldır biriken sorunların tek tek çözüldüğünü köylerimize başından beri hiçbir dönemde yapılmayan hizmetlerin yapıldığını, şehirde ise eğitim, sağlık, arıtma, çöp, alt yapı, üst yapı, su kanal, doğal gaz, enerji (trafo), istihdam, Tosya Organize Sanayi Bölgesi, kültür sanat, içme suyu arıtma, yükseköğrenim gibi ana ve temel konulardaki başarıları ve hizmetleri yaşayarak görüyoruz.

Tosya’da ve köylerinde yaşayan, öncesini ve sonrasını çok iyi bilen bizler sonuna kadar Belediye Başkanımızın yanında ve arkasındayız. Asla ve asla Başkanımızı ve memlekete hizmet edenleri çakallara yem etmeyiz, etmeyeceğiz.
Belki Belediye Başkanımız hizmetten bu çakallara cevap verme gereği bile duymuyor ama bizler süreci hayretle, ibretle ve nefretle izliyor ve kınıyoruz.

Tosya’yı rahat bırakın, zaten hem Başkanımız hemde bizler hukuki süreci başlatıyoruz. Tosya adına güya konuşan dernek yöneticilerinin görevi ayrıştırma, fitneye sebep olmak, dedikodu üretmek değil, önce adam olmak sonrada Tosya’ya ne katabilirize kafa yormaları gerekir. Yoksa o Tosya tabelasını önce kaldırıp sonra kendi adlarına konuşsunlar.

Vasfı niteliği olmayan kişilerin mesnetsiz suçlamalarına durmadan belediye cevap mı yetiştirecek?

Kimse haddini aşmasın. Aşarsa herkese hukuk önünde hesabı sorulur.

Hem bu kadar pervasızlık, hadsizlik ve terbiyesizlik niye. Bizler Tosya’da her işi bırakıp sizin hezeyanlarınızla mı uğraşacağız? Rahat bırakın beyler bizi, rahat bırakın.

…… kervan yürüyecek, hizmet edenlere selam olsun, çamur, iftira atıp algı operasyonu yapanlara lanet olsun.
Kamuoyuna Köy ve Mahalle Muhtarları olarak saygı ile duyururuz.

Köy ve Mahalle Muhtar Dernekleri   “ denildi.

Editör: TE Bilisim