Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan Koronavirüs tehlikesi 7’den 70’e herkesi tedirgin ve tehdit etmeye başladı. Bu tehlikenin ciddiyetini ilçemiz Umrecilerin dönüşü ve sonrasında çıkan asılsız haberlerle farkına vardı.
Tosya’da ilk yaşanan Koronavirüs vakasının duyulması ile birlikte ilçeye gelen Umre kafilesi ve kafile başkanı asılsız haberlerle hedef gösterilerek sosyal medya üzerinden haksız eleştirilere maruz kaldılar.
Özellikle Koronavirüs testi pozitif çıkan kafile başkanı hakkında sosyal medya üzerinden o kadar asılsız şeyler yazıldı ki nerde ise İmamın Umre ’den değil Çin’den geldiği bile iddia edildi ‘’El İnsaf artık..
Kafile Başkanı Umreden geldiği ilk günden itibaren evinde kendini izole ederek en yakın akrabalarının ziyaretine bile müsaade etmemiş işin ciddiyetinin farkında olarak evde bile maske ile gezmiştir. Evden bir dakika bile çıkmayan bu kişi hakkında akrabaları ve dostlarını evine davet ederek mevlit okuttu söylentisini sosyal medya üzerinden gündeme getirdiler.
Şimdi sormak lazım bu dönem içinde Kastamonu merkez ve ilçelerinden Umre ’ye sadece Tosya’dan mı gidildi? Sadece Tosyalı Umreciler mi karantinaya alındı? Niçin özellikle Kastamonu merkezli basın Tosya’yı haber yaparak gündeme getirdi?
Sonra diğer olaya gelelim. Devletimiz son aldığı karar ile Koronavirüs’e karşı en risk grubu olan 65 yaş üstündeki vatandaşların dışarı çıkmalarına kısıtlama getirdi. Gün içinde yasağa uymayan yaşlılarımızın zabıtalar ve güvenlik güçleri tarafından ikaz edilmelerinin haberlerini takip ettik. Yaşlıların göstermiş olduğu tepkilere kimiz zaman güldük kimi zaman da kızdık.
Nedense Tosya’da bugün yaşanan iki yaşlının yakalanma olayı bir anda sosyal medyada haber yapılarak yine Tosya eleştirilerin hedefi haline getirildi. Özellikle yine Kastamonu merkezli haberde yaşlıların yasağa rağmen dışarı çıkmaları değil içkili olmaları ön plana çıkarıldı. Sanki Türkiye’de ve de Kastamonu merkez ve ilçelerinde başka böyle olaylar yaşanmadı da bir tek Tosya’da yaşandı ve bu haber oldu.
Şimdi isterseniz sosyal medyada yapılan bu haber sonrası insanların Tosya hakkında ve yaşlılarımız hakkında ne yazmışlar bir okuyun.
Sağlık Bakanı vakalarla ilgili İl ve İlçe ismini açıklamaz iken birileri Koronavirüs haberleri ile Tosya’yı hedefe koyuyor birilerde çanak tutuyor vesselam..

Editör: TE Bilisim