KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ilçe merkezi ve köylerde tespit edilen ihtiyaç sahibi bin üç yüz aileye toplamda bin dört yüz ton kömür yardımı yapıldı

DR.FERHAT BOLU ASTIM HAKKINDA BİLGİ VERDİ DR.FERHAT BOLU ASTIM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Soğuk havaların başladığı ve kış ayının yaklaştığı günlerde, Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Tosya ilçe merkezi ve köylerde belirlenen bin üç yüz ihtiyaç sahibi aileye bin dört yüz ton kömürün dağıtımı yapıldı.

İlçe merkezinde 23 mahallede ihtiyaç sahibi ailelere Bir ton köylerde ise 750 kilogram olarak dağıtım yapıldı.

Aylar öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kömür yardımı talebinde bulunan ailelerin dosyaları vakıf görevlileri ve mahalle muhtarları tarafında detaylı inceleme sonrasında   hazırlanan listelere muhtarlara verilerek kömür dağıtımına başlandı.

Mahallelerde muhtarlar ve vakıf görevlilerin gözetiminde evlere kömürler dağıtıldı. Son günlerde iddialara göre aylar öncesinden kömür yardımı talebinde bulunup da sonrasında evine doğalgaz bağlattıranların kömür yardımını alıp üzerinde ‘para ile satılamaz’ ibaresi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın logosu bulunan kömürleri müşteri bulmaya çalışanların olduğu iddia edildi.

Özellikle bu uyanıklara karşı kömür dağıtımı esnasında mahalle ve köy muhtarlarının daha dikkatli olması ve bu kişiler karşı durum tespiti ve takibi yapılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine bildirerek yasal işlemin yapılması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim