SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –   Tosya Belediyesi'nin 21'nci Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Anadolu’nun Kırk pınarı Geleneksel "Tosya Yağlı Güreşleri" 18 Ağustos 2018 Cumartesi günü saat:13.00'da Tosya Er Meydanı'nda gerçekleşecek.

Bu yıl düzenlenecek olan güreşlere, Kırkpınar Şampiyonu Orhan Okulu, Kırkpınar finalisti Şaban Yılmaz başta olmak üzere 28 Başpehlivan ve 400'ün üzerinde güreşçi katılacak. Kırkpınar’ın rövanşı olarak gösterilen Tosya Yağlı Güreşleri, ünlü pehlivanların kıran kırana mücadelesine sahne olacak.18 Ağustos Cumartesi Günü Saat 10.00’da başlayacak olan yağlı güreşlere Türkiye’nin Ünlü Başpehlivanlarından Son Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, İsmail Koç, Hamza Köseoğlu, Serhat Gökmen gibi birçok ünlü başpehlivan er meydanına çıkacak.

Ata sporumuz olan yağlı güreşin hak ettiği ilgiye kavuşması amacı ile gerçekleştirilen Tosya Yağlı Güreşlerine çevre il ve ilçelerden gelen güreş severler takip edecek. Ulusal Medya’nın yoğun ilgi gösterdiği Tosya Yağlı Güreşlerine birçok siyasetçi, milletvekili, yüzlerce güreş sever katılacak.

(SDA-

28 Başpehlivan 18 Ağustos 2018 Cumartesi günü Tosya Ermeydanı Pehlivanları

Orhan Okulu
Şaban Yılmaz
Hamza Köseoğlu
Serhat Gökmen
Ekrem Yavuz
Gökhan Arıcı
Mahmut Kavakçı
Ünal Karaman
Güngör Ekin
Onur Balcı
Osman Aynur
Hüseyin Gümüşalan
İsmail Koç
İbrahim Katkıcı
Ramazan Bircan
Ali Altun
Şükrü Kazan
Osman Özgün
Faik Sezgin
Murat Gençtürk
Ahmet Serbest
Ertuğrul Dağdeviren
Nadir Takı
Tanju Gemici
Fatih Bakır
İbrahim Katkıcı
Salih Dorum

Editör: TE Bilisim