Tosya Belediyesi Üçolukları sosyal tesislerinde Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşi Hakim Sunel Öner Türköz'ün ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine,Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Akdaş,İlçe  Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz,AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,kurum amirleri,şehit aileleri ile gaziler ve aileleri katıldı.
Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşi Hâkim Sunel Önel Türköz,Şehit aileleri ile gaziler ve ailelerini kapıda karşılayıp İftar yemeği esnasında masaları tek tek dolaşarak şehit ve gazi aileleri ile  sohbet edip istek ve sorunlarını dinlediler.
İftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada, davetlerine icabet eden şehit aileleri ile gazilere ve ailelerine teşekkür eden Kaymakam Türköz, Bütün şehit yakınlarının, gazilerin ve ailelerinin  milletin göz bebeği olduğunu ifade ederek,''Türk Milleti, var olduğu günden bu yana, vatanını ve milletini sevmeyi, bağımsız yaşamayı ve bağımsızlığını kanı pahasına korumayı ilke edinmiş bir millettir. Bağımsızlığı uğruna verdiği savaş tüm dünyaya örnek olmuştur. Türk Milleti vatan uğrunda şehit ve gazi olmayı her zaman onur saymış, vatan uğrunda savaşmaktan kaçınmamıştır''dedi.
Türköz,''Bütün şehitler  ve gaziler milletimizin sevgilisidir. Onları yılda sadece bir gün, bir hafta değil her gün anıyor, hatıralarını ve fedakârlıklarını hep hatırlıyoruz. Ancak bizlerin hatırlaması yetmez şehitlerimizin fedakârlıklarını, gazilerimizin kahramanlıklarını yeni yetişen nesillere de anlatmamız lazım.
Çok değerli şehit  ailelerimiz, gazilerim ve aileleri; Bizler sizlerin her zaman yanındayız. Ne zaman bir sıkıntınız ve isteğiniz olursa sizlere kapımız her zaman açık. Sizler için elimizden gelen ne olursa yapmaya hazırız. Bu vesile ile yarın akşam kutlayacağımız Kadir Gecenizi ve ardından kutlayacağımız mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, bu güzel günlerin İslâm Âlemi'ne ve  milletimize, hayırlara vesile olmasını da Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim''diye konuştu.
7 Haziran 2009 tarihinde Şırnak’ın Gabar dağı bölgesinde  teröristler ile girdiği çatışmada başından yaralanana ve beyninin 3’te ikisi alınan Gazi Fırat Zorba, Ankara’da geçirdiği yapay kafatası naklinden  sonrası Tosya’ya dönüşünde iftar yemeğine son anda katıldı. Kaymakam Türköz ve yemeğe katılanlar tarafından karşılanan Gazi Fırat Zorba ve ailesi  gördüğü ilgiden memnun kaldı.





Editör: TE Bilisim