Tosya Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde gerçekleşen plaket törenine,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya S.Y.D. Vakfı Müdürü Recep Keçeci,THK Tosya Şubesi Başkanı Ali Çilingir,Tosya Ziraat Odası Başkanı ve Kayaönü Köyü Muhtarı Ahmet Akdiken  ile muhtarlar katıldı.


Düzenlenen toplantıda,THK Tosya Şubesi Başkanı Ali Çilingir, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz'e, Türk Hava Kurumu Tosya Şubesine verdiği destekler nedeniyle plaket takdim etti.


Daha sonra Kaymakam Türköz,2011 yılında  Türk Hava Kurumu  için ilçe ve köylerinde  en çok fitre-zekat ve kurban derisi toplanmasına verdikleri desteklerden nedeniyle, İki bin 070 lira toplanan Karabey Köyü adına,  Karabey Köyü Muhtarı Mahmut Çalışkan'a, Bin 513 lira toplanan Suluca Köyü adına Suluca Köyü Muhtarı Recep Kırbaç'a,  Bin 234 lira toplanan Yenidoğan Köyü adına Yenidoğan Köyü Muhtarı Orhan Baba ile 764 lira toplanan Karşıyaka Mahallesi adına, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Kadir Karaçam'a teşekkür plaketi takdim etti.


Düzenlenen plaket töreninde bir konuşma yapan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,''Türk Hava Kurumu,Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Atatürk'ün emri ile kurulmuş bir dernektir. Dernek,'Türk Tayyare Cemiyeti''adını taşımaktaydı ve  1935 yılında,'Türk Hava Kurumu'(THK) adını aldı. Cemiyetin kuruluş amaçları da bizzat Ulu Önder Atatürk tarafından Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak. Havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak. Askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak. Havacılık faaliyetleri için gerekli araç ve gereçleri hazırlamak. Personel yetiştirmek ve uçan Türk gençliği oluşturmak olarak belirlenmiştir. Bu hizmetlerinin yanı sıra,  Türk Hava Kurumu, kurban bayramlarında kurban derilerinin toplanması, zarf dağıtmak suretiyle zekat ve fitre toplanmasına dair  görevleri başarıyla yerine getirmektedir''diye konuştu.


Kaymakam Türköz,''Türk Hava Kurumu'nun yaşaması için millet olarak destek vermeliyiz. Türk Hava Kurumu,toplanan fitre, zekât, kurban derileri ve hayırsever vatandaşların bağışlarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Daha çok destek, daha çok hizmet demektir. Fitre, zekât ve deri gelirlerinin daha çok arttırılması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu bağışlar yine kendi insanımıza gidecektir. İlçemizde toplanan bu yardımların  % 50'si Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, % 4'ü Türk Kızılay'ına, % 3'ü Çocuk Esirgeme Kurumuna, % 3'ü Türk Diyanet Vakfına ve % 40'ı Türk Hava Kurumuna paylaştırılmaktadır. Bu kapsamda, Türk Hava Kurumu Tosya Şubesine en yüksek bağışı yapan mahalle ve köylerimiz adına muhtarlarına teşekkür plaketi vermek için toplanmış bulunmaktayız. Muhtarlarımızın şahsında, hayırsever vatandaşlarımıza bu duyarlılıkları için teşekkür ederken, yapılan bu yardımların artarak devam etmesini temenni ederim''dedi.


Düzenlenen toplantı, plaket takdimi ve  Türk Hava Kurumu'nun  tanıtıldığı slayt gösterisinin ardından sona erdi.


Editör: TE Bilisim