Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, protokol üyeleri ile birlikte, Fatih İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında okuyan hafif zihinsel engelli,otistik ve işitme engelli 30 öğrenci tarafından yapılan resimlerin sergilendiği serginin açılışını yaptı.



Sergi açılışını yaptıktan sonra öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel   resimleri tek tek inceleyen Kaymakam Türköz ve beraberindeki heyet,daha sonra öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek çeşitli ikramlarda bulundular.



Sergi açılışı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim gereksinmelerini karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların özür ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitime "özel eğitim" denildiğini vurgulayan  Kaymakam Türköz,’’ Ülkemizdeki özel eğitim hizmetleri, engel gruplarına göre oluşturulmuş özel eğitim okullarında yürütülmektedir. Ayrıca, özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal okullarda akranlarıyla birlikte eğitim görmelerine de önem verilmektedir’’dedi.



Bu kapsamda, ilçede Akbük İlköğretim Okulu ile  Fatih İlköğretim Okulu’nda,bulunan’’özel eğitim’’sınıflarında öğrencilere gerekli eğitimlerin verildiğini ifade eden Türköz,’’ Gerekli hassasiyetler gösterilerek verilen eğitimlerin meyvelerinin biri olan bu güzel resim sergisinin açılışında bulunmaktan mutluluk ve gurur duydum. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini renk ve cisme döktükleri serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eder başarılarının devamını dilerim’’diye konuştu.



Türköz,’’Tosya’da,Özel Eğitim Sınıfları,İşitme Engelliler Sınıfı ve Otistik Sınıflarının yanında, 3 öğrenciye de evde eğitim hizmetinin verilmesi gibi çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini,Özel Eğitim Sınıflarından mezun olacak İlköğretim öğrencilerinin ise Ortaöğretim(lise) düzeyinde eğitimlerine devam edebilmeleri konusunda ise çalışmalar yapıldığını sözlerin ekledi.





Editör: TE Bilisim