HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) -Kastamonu’nun Tosya ilçesi Kaymakamı Deniz Pişkin’in ‘Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın’ sloganı ile kitap okuma projesine başlatılması sonrasında her sabah okullara giderek öğrencilerle kitap okuyor.

Kaymakam Deniz Pişkin’in ‘Okuyan Tosya Hayalim Var’ sloganıyla her sabah okullarda öğrencilerle birlikte kitap okuyan Kaymakam Pişkin bu sabah Fevzi paşa İlköğretim okulunu ziyaret etti. Sabah saat 08.30 da evinden elinde kitaplarla çıkan Kaymakam Pişkin makam arabası ile Fevzi paşa okuluna gidene kadar makam arabasında kitap okumayı bir dakika bile bırakmadı. İlçe de başlattığı okuma seferberliği ile adeta 7/24 elinden kitabı bırakmayan kaymakam Pişkin’i okulda ilçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ve okul idarecileri tarafından karşılandı.

‘’HER OKULDA KÜTÜPHANE OLACAK’’

Fevzi Paşa ilköğretim okulunu ziyaretinde okul müdürü Suat Aktürk’ten okul hakkında kısa bir bilgi alan Kaymakam Pişkin okulun öğrenci sayısının 380 olduğunu fakat buna rağmen okulda kütüphane olmamasının şaşkınlığını yaşadı. Okul Müdürü Suat Aktürk ''okulun fiziki şartların yeterli olmadığı için öğrenci sayısına karşılayacak yeterli büyüklükte kütüphanenin yapılamadığını ifade ederek.Kısa zamanda donanımlı bir kütüphanenin yapılacağını söyledi.Okul Web sitesinin İl ve ilçede ziyaretci olarak birinci olduğunu Türkiye genelinde ise ön sıralarda olduğunu söyledi. Kaymakam Pişkin İlçe Milli Eğitim müdürü Volkan Pullu ’ya dönerek ‘’Müdürüm görüyor sununuz dimi ‘’Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın’’ seferberliğini başlatmakla ne kadar doğru bir iş yapmışız’ ’dedi.

‘’ KAHVEHANELERİ YAKINDA KIRAATHANEYE DÖNDÜRECEĞİZ’’

Proje hakkında kısa açıklama yapan Kaymakam Deniz Pişkin; “Kısa bir zaman önce ilçe genelinde başlatmış olduğumuz Kütüphanesiz okul kitapsız öğrenci kalmasın kampanyası çerçevesinde sadece sabahları okuma saatlerine okullara uğrayarak değil akşamları da kahvehanelere giderek oralarda vatandaşlarımız la kitap okuyacağız. Bildiğiniz gibi kahvehaneler özünde kıraathane bizler tekrar özüne döndüreceğiz. Okuyan bir Tosya hayalim var demiştim bunun için çaba sarf ediyorum, o ideale doğru yürüyorum. Ve bunun buradaki son günüme kadar sürecek olan bir ideal olduğunu biliyorum ” dedi.

 Kaymakam Deniz Pişkin’in okul ziyaretine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Jandarma Komutanı Özgün Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder katıldı. Okulda yapılan okuma programı sonrasında Kaymakam Deniz Pişkin, Okul idarecileri ve Öğretmenler birlikte fotoğraf çektirdi.


















Editör: TE Bilisim