SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –Tanışma yemeğinde konuşan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin; “Devlet beni Tosya’ya efendilik yapmaya değil Tosyalılara hizmet etmeye gönderdi” dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Tosya Kaymakamı olarak görevine başlayan Kaymakam Deniz Pişkin onuruna tanışma yemeği verildi.

Doğramacı Otel’de verilen tanışma yemeğine Belediye Başkanı Kazım Şahi, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütgm. Özgür Yapağı, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, STK temsilcileri katıldı.

Kaymakam Deniz Pişkin konuşmasına şöyle devam etti; “Ben çalışma prensiplerim açısından samimi çalışmayı seven biriyim. Gitmediğimiz yer bizim değildir. Makamda oturup müşteri bekleyen bir kaymakam değilim. Gezeceğiz bütün mahallelerimizi bütün köylerimizi en ücra yerlerine kadar gezeceğiz. İnsanımıza dokunacağız, insanımızın gönlünü alacağız. Duasını kazanacağız. Sevgisini kazanacağız. Bizim için en büyük mükâfat budur. Bunu başaramadan gidersem buradaki süreme yazık etmiş olurum. Dediğim gibi çalışmayı seven biriyim çalışırım ama çalıştırırım da.

Bugün git yarın gel anlayışı asla kabul görmez. Bizim için önemli olan vatandaş memnuniyetidir müşteri memnuniyeti demiyorum biz işletmeci değiliz yani devletiz. Önemli olan vatandaş memnuniyeti. Vatandaş memnuniyetidir yapabileceğimiz en büyük hizmetlerden biri. Çoğu kere şu kısır döngüye çok düşeriz, yani bu sorunun muhatabı ben değilim amca boşuna anlatma benim dinlemeye vaktim yok gereği de yok falan. Güler yüzle ve tatlılıkla insanı dinleme onun derdiyle hamal olmak çok büyük bir nezakettir. O ona yeter sorunu çözemezseniz bile insan yerine koymanız ona tatlı dille bir şeyler anlatmanız en büyük hizmettir.

Biz burada devletin ceberut ve soğuk yüzünü değil, devletin sıcak yüzünü ve şefkat elini göstereceğiz. Fakir fukaranın yanında olacağız, devletimizin sağladığı imkanları yerinde ve doğru kullanılmasına fırsat vereceğiz. Onun için çalışacağız. Elimizin altında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız var.  Bu vakıf sadece yolu izi bilen aklı çalışan dilekçeyi yazmasını bilen insanlara yardım eden bi vakıf değil. Belki vakfa gelmeyi gurur edinen insanların da yanında olması gereken bi vakıf. Belki hastalıktan yatalak olmasından kaynaklı vakfa gelemeyen insanların yanında olması gereken de bir vakıf.   Haliyle biz gideceğiz. Biz bulacağız. İnsanımızı bulacağız ve hizmet götüreceğiz. Devlet beni Tosya’ya efendilik yapmaya değil Tosyalılara hizmet etmeye gönderdi. Çok şükür ki burada çok güzel bir hizmet olacak.

Ortak değerler etrafında birleşmeye açık.  Sen ben muhabbeti bitmiş Tosya’da Tosya’nın menfaatleri var Tosya’nın çıkarları var Tosya için çivi çakan herkesin taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üstünde yeri var. bu birlikteliğe bu kaynaşmaya bu işbirliğine ben de katkı sunabilirsem bundan şeref duyarım” dedi.

EĞİTİM TOPLUMUN ANA DAMARI

Kendime biraz süre vermem lazım diyen Kaymakam Deniz Pişkin; “baharla birlikte inşallah kışı bitirdikten sonra bütün köylerimizi ziyaret etmek istiyorum. Bütün okullara eğitime çok önem veren birisiyim eğitim toplumun ana damarı ötekiler ise kılcal damarıdır. Eğitim her şeyin başı okullarımızı özellikle gezeceğiz. Her okulumuzun tek tek TEOG olsun LYS olsun tek tek bütün okul kadrosuyla bir araya gelip eksikler gedikler ne onlar üzerine kafa yoracağız. İşadamlarımızı devlet millet işbirliği etrafında motive edeceğiz. İstanbul’daysa Tosya’nın çıkarı yollara düşüp İstanbul’a gideceğiz, Almanya’daysa Almanya’ya her neredeyse” şeklinde eğitime iş dünyasına verdiği öneme vurgu yaptı. 

HERKESİN SESİNE HERKESİN DEĞERLERİNE HERKESİN DİLİNE KULAK VERECEĞİZ

Kaymakam Pişkin; “Sivil toplum kuruluşlarımızın bu anlamda süreçte önemli rol almalarını istirham ediyorum. Devlette artık ben biliyorum ben yaparım anlayışı bitmiştir. Benim ben ne diyorsam odur benim dediğim doğrudur anlayışı bitmiştir. Ortak kararda bir araya geleceğiz. Herkesin sesine herkesin değerlerine herkesin diline kulak vereceğiz. Ve sonuçta en doğruyu el birliğiyle hayata geçireceğiz” diyerek STKların önemine dikkat çekti.

TOSYA ÇALIŞTAYI MÜJDESİ

Kaymakam Deniz Pişkin konuşmasının son bölümünde Tosya’nın geleceği için Tosya Çalıştayı yapılacağının müjdesini verdi. Kaymakam Pişkin; “Yine bu minvalde belki ilerleyen zamanlarda ilçenin krokisini daha sağlıklı bi şekilde tespit ettikten sonra tabi ki Belediye Başkanımızın belediyemizin ve kanaat önderlerimizin akil adamlarımızın fikirleriyle meslek odalarımızın da fikirleriyle belki bir Tosya Çalıştayı da yapabiliriz. Kısa ve orta vadede Tosya neyi amaçlıyor, değerleri nelerdir, eksikleri nelerdir,  varmak istediği yer neresidir,  kendimize bir yol haritası da çıkarabiliriz.  Değerlerin etrafında bu hedeflerin etrafında hep birbirimize destek olarak gönül gönüle el birliği içeresinde bir birimizin açıklarını yakalamak için değil örtmek için, o açıkları kapatmakta birbirimize yardımcı olmak için, samimi şekilde aynı değerler etrafında buluşmayı ümit ediyorum ” dedi.











Editör: TE Bilisim