Haber: Sedat Ağacıkoğlu

İlçe Müftülük Konferans Salonunda yapılan Halkla Buluşma Toplantısı; Çatma ve Mimar Sinan Mahalleleri olmak üzere 2 mahallenin katılımıyla yapıldı.

Kaymakam Deniz Pişkin başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Keçeci, İlçe Müftü Vekili Muhsin Özdemir, Çatma Mahallesi Muhtarı Cemal Pirizoğlu ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Nurettin Küçüktuzsuz ile mahalle sakinleri katıldı.

Tosya Kaymakamlığının çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Deniz Pişkin, mahalle sakinlerinin de sorun ve problemlerinin çözümü için çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda özellikle Çatma Mahallesi Muhtarının gündeme getirdiği ve mahalle sakinlerinin dert yandığı kendiniz bilmez gençlerin alkol alarak çevreye zara verdikleri yönündeki şikayetleri karşısında ilçe Emniyet müdürü açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Deniz Pişkin bu gibi olaylar karşısında önemli bir tespitte bulunarak ‘’ Bakın bu gençler bizim çocuklarımız. Emniyet ve Polis gelen ihbarı değerlendirmek ve müdahale etmek zorunda. Fakat bu çocuklar sizlerin çocukları. İlk önce mahalleli olarak siz çocuklarını ile konuşun. Komşu olarak o çocukların anne ve babaları ile konuşun. Gerekir ise komşu olarak o çocuğun kulağını çekin. Polis olay yerine geldiği zaman o gençler hakkında yasal işlem yapmak zorunda. Bu da o yaştaki çocuğun psikolojisi açısından iyi olmaz. Benim çocukluğumda mahallemizde yanlış bir iş yaptığımız zaman mahalleden büyüklerimiz önce uyarır sonra kulağımızı çekerdi. Sizlerde ilk önce bu çocuklarımız ile konuşmanız ve de ailelerine uyarılarda bulunmanız gerekir’’dedi.

Editör: TE Bilisim