Haber: Sedat Ağacıkoğlu (İHA-Tosya )

Tosya’da kar yağışı ve tipiden 33 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İlçe Özel İdaresi’ne bağlı, karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
İlçede 2 gün etkili olan kar ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Kardan yolu kapanan 33 köyün ilçeile ulaşım irtibatı kesildi. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.Çalışmalar hakkında Tosya İHA Muhabirine açıklama yapan Kaymakam Deniz Pişkin; Yoğun kar yağışı nedeniyle 33 köyümüzün yolu ulaşıma kapandı. Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerimiz karla mücadeleye başladı. Burada önceliğimiz sağlık sorunları olan köyler. Hasta ve hamile bayanların bulunduğu köylere öncelik veriyoruz. 110 km kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Çok kısa süre içindeTüm köylerimizin yollarını ulaşıma açacağız. Devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız” dedi.
Kar kalınlığı yer yer 60-70 cm ye ulaşan dağlık köylerde çalışmaları inceleyen yeni Kaymakam Deniz Pişkin ilçede çalışmaya yoğun bir mesai ile başladı.  

Editör: TE Bilisim