Haber: Sedat Ağacıkoğlu ( İHA )
Kaymakam Deniz Pişkin, Tosya İlçe Müftülüğü tarafından her ay ilçede görev yapan din görevlilerinin katılımı ile düzenlenen “Din Görevlileri Toplantısı”na katıldı.

Toplantıda imamlara hitaben bir konuşma yapan Kaymakam Deniz Pişkin; toplumda saygın bir yere sahip olan imamlık mesleğinin sadece namaz vakitleri ile sınırlı kalmayacak bir misyonu ve önemi bulunduğunu; din görevlilerinin davranışlarıyla toplumda örnek alınan kişiler olduğunu; din görevlilerinin toplumun aydınlatılmasında ve dini konularda sağlıklı bilgilendirilmesinde önemli sorumluluk sahibi olduklarını hatırlattı.

Toplantıya İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, İlçe Vaizi Muhsin Özdemir ve din görevlileri katıldı.

Kaymakam Deniz Pişkin toplantı sonrası Tosya İHA Muhabirinin ''İlçe Müftülük konferans salonunda Din Görevlileri ile yapılan toplantıda toplumun beklentileri doğrultusunda gelişmeler ve sonuçların olup olmadığı'' sorusuna net cevaplar verdi.
Kaymakam Pişkin'' İlçe Müftülük Konferans salonunda  ilçemizde görev yapan Din Görevlileri arkadaşlarımızla detaylı olarak istişare ettik. Sorunlarını dinleyerek çözüm aşamasında neler yapabileceğimizi va kaymakamlık olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Fakat son günlerde toplum içinde kendilerine gelen bazı söylemler ve söylentilerle ilgili olarak kendilerine önemli ikazlarda bulunma ihtiyacı duydum. Din Görevlisi arkadaşlarımız her zaman  toplumda saygın bir yerleri var ve örnek alınan kişilikler. Bu sorumluluklarını ilçenin mülki amiri olarak kendilerine hatırlatmak istedim. Görevlerinin sadece beş vakit namaz kıldırmak olmayıp toplumun her alanında önemli misyona sahip olduklarını ifade ettim. Kaymakamlık makamına intikal eden bazı söylemler ve söylentiler bizleri üzmektedir. Ben ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.Bu durumun en kısa sürede çözüm bulması için Din görevlisi arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk''dedi. 

Editör: TE Bilisim