HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu Valisi Tosya ilçesi Aşağıdikmen köyünde düzenlenen Pirinç Hasadı programına katılarak Biçerdöver kullandı ve Çeltik hasadı yaptı.

Tosya ilçesinde düzenlenen Pirinç Hasadı programına Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Zekeriya Özmen, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı ve protokol üyeleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Çeltik hasad öncesi Aşağıdikmen köyü muhtarı ve İlçe Ziraat Odası başkanı Kadri Eken’in hazırlatmış olduğu Sarı Kılçık pirincinden pişirilen Pilavı yiyen Kastamonu Valisi Avni Çakır yemek sonrası İHA muhabirinin ‘’ Sayın Valim Tosya Pilavını lezzetini nasıl buldunuz?’ sorusuna şok bir cevap vererek ‘’ Tosya pilavı çok kötü’’ diye cevap verdi.

‘’ Sarıkılçık pilavı yiyip de 32 yıllık idarecilik hayatımda beğenmeyeni görmedim’’

Vali Çakır daha sonra yaptığı açıklamada ‘’ Şaka bir yana 32 yıllık idarecilik hayatımda Tosya çeltik üreticilerinin yetiştirmiş olduğu sarıkılıçık pirincin den pişirilen pilavı beğenmeyeni ne gördüm nede duydum. Sarıkılçık denildiği zaman Tosya akla geliyor. Üretim şu an çeşitli sebeplerden dolayı istenilen seviyede değil. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 25-30 bin dekar alanda çeltik ekimi yapılaması için çalışıyoruz. Şu an 8 bin dekar alanda çeltik hasadı yapılıyor.

‘’Tarlasına sahip çıkan risk alan ve ekim yapan üretici her zaman kazanıyor’’

Vali Çakır konuşmasında ‘’ Ama bir gerçek var şu an için tarlasına sahip çıkan ve ekim yapan kazanıyor. Devletimiz  her açıdan üreticimizi destekliyor. Pirinç fiyatı bildiğim kadarı ile üreticiyi sevindiren rakamda. Devam eden göletlerimiz ve inşallah devam eden projelerimiz bitirdiğimiz zaman hem üretim artacak hem de çiftçimiz kazanacak. Uzun vadede Tosya tekrar pirinçte 9-10 bin dönümler değil de 30-40 bin dönümlerde hasadı yapılacak’’ dedi.

Program daha sonra Vali Çakır’ın biçerdöver makinesini kullanarak pirinç hasadı yapması ve sonrasın da üreticilerle toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim