Yaklaşık 1 hafta önce ilçemizde düzenlenen  'Gezici Hayvan Bakımevlerinin Sorunları ve Hayvanların Korunması İçin Yerel Yönetimler Arası İşbirliği' konulu sempozyuma katılan  Kastamonu Vali Yardımcısı Atila Kantay Sempozyumda yaptığı konuşmada, hayvanların sorunlarının sadece Belediye sorunu olmadığını, bunun bir insanlık sorunu olduğunu ifade ederek, ''Gün geçmiyor ki yollarda topal bir köpek ve kuyruğuna teneke takılmış bir kedi görmeyelim.

Sabah haberlerinde işkence edilmiş bir kedi ve köpek fotoğrafı görmeyelim. Bu hayvanların durumu Telafer'de kafalarına bomba yağdırılan çocuklardan çok mu farklı? Bu fotoğraflar, Lazkiye'de, Şam'da ve sınır boylarında bombalanan çocuklardan çok mu farklı?' diye konuştu.

Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay da konuşmasında hayvanların insanların yardımcıları olduğuna dikkat çekti.

Konuşma sırasında bazı hayvanlardan bahsederken affedersiniz diyerek hayvanların aşağılandığını söyledi. Kantay, insanlara en büyük hizmet edenlerin bu hayvanlar olduğunu sözlerine ekledi.

www.tosyahaberleri.com haber sitemize konuşan Vali Yardımcısı Atilla Kantay Başarılı bir sempozyum düzenleyen başta Kaymakam ve Belediye Başkanını kutlayarak inşallah bütün belediyelere örnek olması temennisinde bulundu.

www.tosyahaberleri.com haber muhabirinin Tosya Belediyesinin yapacağı barınağa Kastamonu Valiliğinin desteği olup olamayacağını sorması üzerine Vali Yardımcısı Atilla Kantay ‘’Konuyu Sayı Valimiz ile görüştükten sonra böyle hayırlı bir çalışmaya destek verilebileceğini söyleyerek Tosya'dan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim