haber: Sedat Ağacıkoğlu

          Kastamonu İl genelinde İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı bütün Kur'an kurslarının katıldığı “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık” olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışmada Tosya İlçe Müftülüğüne bağlı Hamza Baba ve Fazıl Ateş Kur'an kursu öğrencilerimiz 4 kategorinin 3'ünde il genelinde 1. Olarak Trabzon'da ve Ordu’da yapılacak bölge yarışmalarında ilimizi temsil etmeye hak kazandılar
         İlçemizde Kur'an-ı Kerim'in usulüne uygun olarak öğretimi okunması ve hafızlık konularında yıllardır hizmet veren Hamza Baba Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Fazıl Ateş Kız Kur'an Kurslarımızda hafızlık eğitimi alan Rumeysa Çetin hafızlık kategorisinde Emine Sivri ve M. Yiğit Çalışkan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma kategorilerinde il birincisi oldular
         Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederek altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendiren Tosya İlçe Müftüsü Halil İbrahim SABIRLI şunları söyledi; vermiş olduğumuz hediyeler öğrencilerimizi teşvik mahiyetindedir. Zira ne altın ve elmas ne de mücevher gibi dünyalıklar Kur'an'ın karşılığı olamaz, asıl mükafat Allah tarafından verilecektir. Müftü SABIRLI konuşmasına şöyle devam etti:
         “Peygamberimiz (S.A.V) Kur'an-ı Kerim'in korunması ve tebliği konusunda gereken hassasiyeti kendisi gösterdiği gibi ashabını da bu konuda yönlendirmiş, Kur'an'ın ezberlenmesi ve öğretimini teşvik etmiştir. O (S.A.V.) Kur'an okuyan ve onunla amel edenlerin gıpta edilecek kimseler olduklarını, her harfine karşılık 10 sevap kazanacaklarını, okudukları ayetlerin kıyamette onlar için birer nur olacağını ve derecelerini yükselteceğini, Kur'an'ın onlara şefaat edeceğini, dünyada kendileri için huzur kaynağı olacağını ve ayrıca Kur'an dinlemenin de sevap kazandıran güzel bir davranış olduğunu bildirmiştir Kur'an’ı öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerin en hayırlı kimseler olduklarını bildiren Allah'ın elçisi Kuran'ı ezberleyip onunla amel eden hafızlara da ayrı bir değer vermiş ve onların salih kullar ve meleklerle beraber olduklarını, cennete gireceklerini ve ayrıca aile fertlerinden cehenneme girmeyi hak etmiş 10 kişiye şefaat edeceklerini müjdelemiştir. Bu itibarla yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, böyle evlatlar yetiştiren anne babalarına ve öğrencilerimizin yetişmesinde emeği bulunan Kur'an kursu öğreticilerimiz Kerem KARIŞ ve Müşerref DÜZEN hocalarımıza teşekkür ediyor, Trabzon ve Ordu'da yapılacak bölge yarışmalarında ilimizi temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık” yarışmasında birinci olan öğrencilerimize ve eğitimde destek veren öğretici hocalarımıza başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim