Kastamonu Havalimanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Açılışa, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şunları söyledi:


“Biz hizmetleri anlattıkça rahatsız olanlar varmış. Muhalefet rahatsız oluyormuş. Bilirsiniz inşaatlarda şöyle bir tabela vardır. ‘Bu inşaat çalışmaları nedeniyle çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ diye. Biz o tabelayı Türkiye’de değiştirdik. Milletimiz hizmetin değerini de biliyor, kadrini de biliyor.

İşte Kastamonu, yarım asırlık hasretin rüyanın gerçek olduğu anı sizin teşrifinizle büyük bir coşkuyla kutluyor. Başbakanım buranın yapımında emeği geçenler var. Kastamonu Valiliğimiz ve Devlet Hava Meydanları kısa sürede bu havalimanını hizmete hazır hale getirdi. Görev alan tüm arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ayrıca bölge milletvekillerimize Kastamonu Milletvekillerimize, gerek 22., 23. ve 24. Dönemde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yüklenici firmaya yaptığı titiz çalışmadan dolayı şükranlarımı sunuyor. Yaptığımız bu havalimanını Kastamonu’ya, insanımıza ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden kadir gecenizi ve Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum”

EVLİYALAR DİYARI


Kastamonu’daki hizmetleri anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, şöyle konuştu: “Ramazan-ı Şerif’in Kastamonulu kardeşlerim için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Kalıcı bir barışa vesile olmasını özellikle Rabbimden temenni ediyorum. Bu mübarek günde evliyalar diyarı Kastamonu’da Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri başta olmak üzere tüm ulu zatlara, adeta Kastamonu’nun muhafızları olan gönül dostlarına selam ediyorum. Allah onlardan razı olsun."

İki yıl önce 4 Mayıs 2011 tarihinde Kastamonu’ya geldiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kastamonu’da sizlerle kucaklaşmış, mitingimizi ve açılışlarımızı yapılmıştı. Ankara yolunda dönüşte, konvoyumuza hainler tarafından saldırı düzenlenmişti. Orada bir polisimizi şehit verdik. Bu ziyaretimiz vesilesiyle şehit düşen Recep Şahin kardeşimizi de bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Bu gün Kastamonu’da tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz.

Kastamonu’nun yarım asırlık bir rüyasını gerçeğe dönüştürüyoruz. Bir taraftan Kastamonu Havalimanı ve arkamda gördüğünüz gibi tüm eserler var. Bu gün aynı zamanda toplu açılışı gerçekleştiriyoruz. Sadece havalimanı değil.

Kardeşlerim 54 yıl önce 1959 yılında merhum Menderes döneminde Kastamonu’ya malum bir havaalanı yapma arzusu belirmiş. Ancak bu havaalanı her şeyiyle mükellef olamamıştı. Onun için kapatılmıştı. 1990 yılında tekrar bir havaalanı açalım dendi, ancak birkaç test uçuşu dışında hiç yolcu uçağına şahit olmadı.

1994 yılında tekrar kapatıldı. 2010 yılında biz havaalanını tekrar ele aldık. Kullanılamaz hale gelmiş bu alt yapısı dahi olmayan havaalanı ile ilgili adımı atalım dedik. Ama biz havaalanı değil, havalimanı yapma kararı verdik. Şu anda burada Kastamonu Havalimanı var. Gerek terminaliyle, apronuyla, kulesiyle her şeyiyle mükellef bir havalimanı oldu."

Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırımla havalimanını bitirdiklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bu gün resmi olarak açılışını yapıyoruz. Aldığım bilgiler de şu ana kadar haftada dört uçuş var. Bu gün bakanıma söyledim. THY her gün burada uçuş yapamayacaksa özel sektörü de bu işin içerisine dahil edelim dedim.

Şu an itibariyle yüzde 75 doluluk oranı var. Ortalama yüzde 75 doluluk oranı olduğuna göre Kastamonu daha da hareketli hale gelecek. Şu güzelliklerin olduğu yeşilin egemen olduğu bir tabiat harikası olan böyle bir yeri biz ihmalkar davranmak suretiyle yalnızlığa itemeyiz. Az önce bakanım Ilgaz’dan bahsetti.

Ilgaz Dağı bizim için her şeyiyle önemlidir. Artık oradaki piknik alanlarının yanında kalıcı mekanların oluşturulması Ilgaz’a ayrı bir güzellik kattı. Biz istedik ki Ilgaz’ın virajlarından vatandaşları kurtaralım. Ilgaz’ı delelim, Çankırı ile bütünleştirelim. Şu an tüneli yapıyoruz. Biz Ferhat’ız siz de Şirin. Ferhat dağları delerek nasıl ulaştıysa biz de dağları delerek milletimize, size Şirin’imize ulaşıyoruz. Bu gün havalimanı ile ilgili hayali gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Emeği geçenleri başta bakanım olmak üzere bakanlık çalışanlarını, mimarından mühendisine tüm emekçisine kadar hepsini kutluyorum”

ÖZEL SEKTÖR İŞE GİRMELİ


Kastamonu’da toplam 261 milyon liralık yatırımların toplu açılışının yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Kastamonu’da bu gün sadece havalimanının açılışını gerçekleştirmekle yetinmiyoruz. Havalimanı dahil özel sektörü ve kamu yatırımı dahil toplamda bu gün 261 milyon liralık yatırımın açılışını yapıyoruz.

Kastamonu merkezde bir yoğun bakım ünitesini, 500 seyirci kapasiteli spor salonunu, 250 seyircili bir başka spor salonunu, açık spor tesislerini, 500 kapasiteli yüzme havuzu, kız yetiştirme yurdunu, alt yapı hizmetlerini, kamu binalarını bu gün hizmetinize sunuyoruz. Kastamonu üniversitemize dört yeni tesis yaptık bu gün onları da açıyoruz.

TOKİ tarafından 324 konutun açılışını da bu gün gerçekleştiriyoruz. MEB tarafından Kastamonu’ya inşa edilen 7 okul ve pansiyonları, yurtları buradan açıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yatırımlarını burada açıyoruz.

Sadece kamu yatırımı olarak 231 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdik. Özel sektörümüzün yatırımları devam ediyor. 28 milyon liralık yatırımlarda mobilya, tekstil ve tarım tesisinin açılışını buradan açıyoruz. Toplam 261 milyon liralık yatırımların Kastamonu’ya hayırlı olmasını diliyorum”

CHP’YE YÜKLENDİ


Millete hizmet için yola koyulduğunu belirten Başbakan Erdoğan, siyasetin kavga etme sanatı olmadığına vurgu yaptı. Siyasetin hizmet üretme sanatı olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz sizlere efendi olmak için yola koyulmadık. Biz sizlere hizmet için yola koyulduk. Bizzat sizin vazifelendirilmesi neticesinde bu makamlara geldik. Her anımızı sizlere hizmet etmek mücadelesiyle geçirdik. Her akşam başımızı yastığa koyduğumuzda Allah için millet için neler yaptığımızın muhasebesini yapıyoruz. Siyaset bizim için bir hizmet üretme sanatıdır. Siyaset kavga etme sanatı, münakaşa, çatışma, karalama, engelleme sanatı değildir.

Bize hakaret edenlere diyorum ki siz de bir ağaç dikin alkışlayalım sizi de. Siyaset, milletin verdiği yetkiyi heba etme, milletin verdiği temsil yetkisini çar çur etme sanatı değildir. Biz siyaseti millete hizmet etmenin aracı olarak görüyor, her anımızı millete hizmet etmek için geçiriyoruz. Her ölçekte her kademede milletimize hizmetle meşgul oluyoruz.

Bu millet bize yani sizler, Allah razı olsun. Taş üstüne taş koydu desin, bu bize yeter. Bu millet bizim arkamızdan hayır duasını eksik etmesin bu bize yeter. 10.5 yıl boyunca millete hizmet üretmek için gayret ettik. Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmaktır hedefimiz. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde dünyanın ilk 10 ülkesi arasına Türkiye’mizi sokmaktır. Kastamonu şehitler diyarıdır. Kastamonu Çanakkale’de çok şehit vermiş, Kurtuluş Savaşı’na çok katkı vermiş, sadece şehitleriyle değil, Şerife Bacıyla, Mehmet Akif Ersoy’la katkı sunmuş bir şehirdir.”

YERE SAĞLAM BASIYORUZ


Kayıt dışı ve yolsuzluklarla mücadele verildiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman şehitlerin ruhunun incitilmeyeceğini söyledi.

Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Şehitlerimizin mirası olan bu topraklarda onların hürmetiyle huzur ve refah içerisinde ilerliyoruz. O şehitlerimize hiçbir zaman mahcup olmayacak, onların ruhlarını incitecek hiçbir girişimde bulunmayacağız. Şehitlerimiz nasıl bizim ki istiklalimizi ve istikbalimiz için canlarını verdiyse biz de onların izinden geleceğe yürüyeceğiz. Allah’a hamdolsun Türkiye’de gerçekten çok güzel işler başardık.

Türkiye’yi rekorlarla buluşturduk. İçte ve dışta şu anda Türkiye’nin hava taşımacılığında geçen yıla göre artış en biliyor musunuz şu an itibariyle yüzde 15.5. ABD’nin eksi 1, Avrupa ülkelerinin bir çoğunda eksik ve düşük seviyeler. Turizm battı dediler ne oldu. Şu an itibariyle beşinci ayın sonu itibariyle turizmdeki artış geçen yıla göre yüzde 18.5 gelir olarak söylüyorum. Tablo bu. Yere sağlam basıyoruz. Ülkemizde yolsuzluklar bizden önceki dönemler gibi değil. Yok demiyorum ha. Hala var. Ama bu işi sıfırlamanın mücadelesini veriyoruz.”

KREDİ KARTI UYARISINI YİNELEDİ


Başbakan Erdoğan kredi kartı ile ilgili uyarılarını Kastamonu’da da yineledi. Erdoğan, şunları söyledi: “Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz sürüyor. Vergi yolsuzluklarıyla mücadelemiz sürüyor. Faiz lobisi dedim hoplamaya başladılar. Faiz dışı gelirlerle benim halkım sömürülüyor.

Onun için kredi kartları konusunda bu bilinci iyi yakalamanız lazım. Her önüne gelen bana nasıl olarak kredi kartı veriliyor diyerek kart almasın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. İcra memuru kapınıza gelince kusura bakmayın. İşte bu hassasiyetimi sizlerle paylaştım. Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdik. Türkiye’nin gücünü itibarını, ay yıldızlı bayrağımızı daha yükseklere taşıyoruz”

Son dönemlerde havaalanlarına yönelik yapılan yatırımları hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Geçen hafta Bingöl’e uçağı indirdik. Kastamonu uçakla tanıştı. Önümüzdeki hafta Cuma günü Şırnak’a uçağı indiriyoruz. Kardeşlerim kimin aklına gelirdi 10 yıl önce Bingöl’e sorsak buraya havalimanı yapılacak inanırlar mıydı? Şırnak’ta aynı şeyi söylüyor. Ama şimdi bunlar oldu.

Bunlar modern Türkiye’nin dünyada yükselen sesidir. Biz inandık başardık ve devam edeceğiz. Çok daha rekorlarla kucaklaşmamız lazım. 2002 sonunda başlattığımız değişim sürecini huzur, güven ve kardeşlik içinde daha ileriye taşıma arzumuz var. Şuna yürekten inanın. Şunu bilmemiz lazım, biz dünya üzerinde aslında ilk on içerisinde çok daha farklı yere oturacağız. Hedefi büyük koyacağız. Bunu da başaracağız”

Elinde pala ya da molotoflu dolaşan gençlik yerine elinde bilgisayarı ile dolaşan gençlik hedeflediklerini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Hedef elinde palayla dolaşan değil bilgisayarıyla dolaşan bir gençlik. Elinde molotof kokteyliyle kamu mallarına, vatandaşa zarar veren gençlik değil, bu ülkeye ne kazandırırım gayreti içerisinde olan gençlik. İşte bu gençliğin önünü açma görevi bizim, ama o yoldan yürüme görevi sizin. Hiçbir zaman bu molotofçularla sizi mukayese edemem. Molotof kokteyli kullanmak suçtur.

Tencere tava kullanmak mutfakta değil ha komşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben söylemiyorum yasalar söylüyor. Bu tencere tavacıları da çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Çünkü bu milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Her şeyi devletten beklemeyin. Yargıya bildireceksiniz herkes hakkını bilecek. Bu da bir çevre kirliliğidir. Ses kirliliği çevreciliği tehdittir.

Görüntü kirliliği çevreciliği tehdittir. Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok. Her zaman zirvelere gözümüzü dikeceğiz. Her zaman zirvelere ulaşmanın mücadelesini vereceğiz. Ilgaz’ın zirvesine ulaşmak istediğimiz gibi. Ecdadımızın yaptığı gibi daha ileriye ve daha yükseğe ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz özgüven içerisinde olacağız. Kendimize inanacağız, geleceği de bu yönde inşa edeceğiz. Hiç endişe etmeyin her şey yolundadır. Bazen çatlak sesler çıkabilir, itibar etmeyin.”

GEZİ PARKI DEĞERLENDİRMESİ


Gezi Parkı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Gezi dediler, şu dediler bu dediler. Ne oldu neydi yapmak istedikleri. Mayıs ayı gibi bir ayda bir tarafta Türkiye dünyada istisna olan ihalelerden birini gerçekleştiriyordu. Yılda yüz milyon yolcu kapasiteli bir yolcu havalimanı İstanbul’a yapılıyor. Devletimiz de buradan her yıl belli bir kirayı alıyor. Bunun karşısında birileri çıkıyor, bunun durdurulması için müracaat yapıyor.

Bitmedi üçüncü köprüyü durdurmak için müracaat edenler de var. Kim bunlar CHP zihniyeti. Çünkü bunların hayatında bu ülkede dikili taş yok. Hep yıkmak için olmuşlar, yapmak için değil. Onun için Kastamonu bunlara hiçbir zaman yol vermiyor. İstanbul’da bir çok atılması gereken adımlar vardı. Hep bu yollarla engellemeye çalıştılar. Onlar durdurmaya çalışacak biz bu yatırımları sürdüreceğiz. Ben istiyorum ki milletim bunu bilsin. Siz üçüncü havalimanını yapacaksınız.

Dünyanın ilk üçü arasında olan bir havalimanı gerçekleştireceksiniz. Birileri de kalkacak bunu engellemeye yeltenecek. Şimdi Kanalistanbul’un ihalesi yaklaşıyor. Onun için de bunlar hazırlıklarını yaparlar, yargı yoluna giderler. Biz yolumuza yine devam edeceğiz. Bu kervan hizmet kervanıdır, yürüyecek. Bariyerleri engelleri aşa aşa yürüyecek. Kardeşlerim, İstanbul Boğazı’nı biz çevre tehdidinden koruyacağız. İstanbul Boğazı’ndan biz Romen tankerinin aylarca yanışını unutamayız.

Oradan düşünebiliyormusunuz, büyük tankerler geçiyor. Bir dümen kilitlenmesinden oradaki bütün evlere yalılara bindirebilir. Hesabını buna göre yapacaksın. Kanalistanbul ile bunu ortadan kaldıracağız. Son on buçuk yılda inanarak birbirimize güvenerek, kardeşlik huzurunu gözeterek, Avrupa’da 6. sıradayız. Türkiye’yi dünyada 17. sıralara taşıdık. Buralara birlik içerisinde geldik. İnşallah daha da yukarılara ülkemizi taşıyacağız”

ÇÖZÜM SÜRECİ


Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde ülkenin yeni bir mesafe aldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle teröre karşı verdiğimiz mücadelede birliğimiz, beraberliğimiz kardeşliğimiz güçleniyor. Bunu artırmamız lazım. Birbirimizi Allah için seveceğiz. İnsanoğlu makam için değil, parası pulu için sevilmez. Biz bu ülkede 36. etnik unsur hepsiyle biriz, beraberiz ve kardeşiz. Olaya böyle bakacağız. Kimse bizi parçalayamaz.

Biz birbirimizle uğraşırsak bize düşman olanlara hizmet ederiz. Güçlü bir Türkiye’yi aslında hiç kimse istemiyor. Geleceğe yönelik kader çizgilerini biz beraber belirleyeceğiz. Çok gayret edeceğiz, çok çalışacağız. Bazıları tuzaklar kuruyor, varsın kursunlar. Ama en büyük tuzak Allah’ındır. Onun tuzağı üzerine tuzak yoktur.

Ardında bir tuzak daha vardır. O da milletin kurduğu tuzaktır. Milletin tuzağı nerede sandıkta, en büyük meydan sandık meydanıdır. Her zaman söylüyorum, ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. Kirli senaryolara karşı göğsümüzü gerecek ve yolumuza devam edeceğiz. Birbirimize inanacağız ve güveneceğiz. Bu bölgede güçlü Türkiye her geçen gün sesini yükseltiyor. Eskiden bizim gündemimizi belirliyorlardı. Artık gündem belirleyen bir Türkiye var."

Komşu ülkelerde birçok olaylar olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Sonu iyi olacak. Her olanda hayır vardır. Yeter ki ekonomisi sağlam bir Türkiye aynı şekilde yoluna devam etsin. Dış politikada mazlumların yanında yer alan bir Türkiye var. Kimse Türkiye’yi zalimlerin yanında göremeyecek.

Bu akşam valiliğimizin organizesiyle statta iftarımızı açacağız. Tabii biz kardeşlerimizi oraya bekliyoruz. Bir çok oyunlar oynanabilir. Bu oyunları beraber bozacağız. Biz sizi Allah için seviyoruz. Hizmetkarınız olarak bu yola devam edeceğiz. Türkiye ekonomik olarak da büyümeye devam edecek. Çalışacağız, inanıyoruz, üstünüz. Bu duygular içerisinde Kastamonu Havalimanı’nın tüm bu hizmetlerin tüm ülkemize ve kardeşlerime ve milletime hayırlı olmasını temenni ediyorum”
Editör: TE Bilisim