KGC Başkanı Balcı; "Tosya Genç İş Adamlarının şahsıma ve cemiyetimize yönelik sarf ettikleri sözleri aynen iade ediyor ve çok sert bir dille kınıyorum" dedi.
Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada; "Gazeteci İzzet Sarı’nın 22 Mayıs Cuma günü Başkent Postası isimli gazetede yayınlanan “Kastamonu’nun Vuhan’ı Tosya” başlıklı yazının ardından sosyal medyada başlatılan tartışmalara Tosya Genç İş Adamları Derneği yaptığı açıklama ile sebepsiz yere Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı da dahil etmiştir.

Tosya İş Adamları Derneği, yayınladığı yazılı açıklamada şahsımı Tosyalı olmam üzerinden hedef göstererek yazılan köşe yazısına tepki vermemekle eleştirmiştir. Üstüne basa basa belirtmem gerekir ki şahsımın yada cemiyetimizin böyle bir uygulaması yoktur. Her gazete, her köşe yazarı ve tüm muhabirler yazdığı yazının birinci derecede sorumlusudur.

Bir gazetecinin duyduklarını, gördüklerini ve bildiklerini basın ilkesi çerçevesinde yazmaya hakkı vardır ve yazmaya da devam edecektir. Kaldı ki tartışmanın merkezinde bulunan Gazeteci İzzet Sarı’da köşe yazısını belgelere dayandırarak yazdığını iddia etmektedir. Bu iddiaları çürütecek ve yine bu iddialara cevap verecek olan merciler de bellidir. Kamuoyu da yetkili mercilerin bu iddialara vereceği cevabı merakla beklemektedir. Bu durumda başkanlığını yaptığım Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaya atılan iddialara taraf olması da mümkün değildir.
Cemiyet Başkanı olarak Tosyalı olmam basın etik değerlerini bir kenara bırakıp tartışmanın tarafı olmamı gerektirmediği gibi etikte değildir. Genç iş adamlarının şahsıma ve cemiyetimize yönelik sarf ettikleri sözleri de aynen iade ediyor ve çok sert bir dille kınıyorum. Bu üslup, genç iş adamlarına hiç mi hiç yakışmamıştır. Tosya Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Tunca ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı açıklama maksadını aşan bir açıklama olmuştur.

Tüm Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zorlu günlerde her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekirken yersiz tartışmaların kimseye faydası olmayacağı aşikardır. Basın tarihi milli mücadele yıllarına dayanan Kastamonu Basını, memleketin yararına olacak haberlerle okurlarının hizmetinde olmaya devam edecektir. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilisim