Çorum’un Kargı ilçesinde gerçekleştirilecek olan 1.Kargı Vosvos Festivali 15-16-17 Haziran tarihleri arasında başladı. Vosvoslar ayrıca yaşlılar için ilçede yürütülen ‘’Evde Bir Ses Olsun’’ projesine de destek verecek.

Bu yıl Kargı ilçesinde ilk kez yapılacak olan Vosvos Festivali  Kargı Çayır mevkiinde gerçekleştirilecek.  Çoğunluğu Çorum ve çevre illerden yaklaşık 200 vosvosun katılması beklenilen festival, 15-16-17 Haziran tarihleri arasında ilçeye gelecekler

Çorum Vosvos Kulübü(ÇorVosUm) üyelerinden Selçuk Keçecioğlu; Vosvoslar uzun yıllar çeşitli şehirlerde farklı etkinliklerde yer aldı. Kargı Kaymakamı Sayın Tolga Kamil Ersöz beyle görüştüğümüzde ilçede 65 yaş üstü insanlarımızın moral ve motivasyonunu arttırmak için yürütülen ‘’Evde Bir Ses Olsun’’ projesinden haberdar olduk.

 

Bizlerde bu projeye destek vermek ve projenin sesini duyurmak için arkadaşlarımızla görüştük ve Kaymakamımızın da desteğiyle 1. Kargı Vosvos Festivali’ni yapmaya karar verdik dedi.

Keçecioğlu, 15-16-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festival 3 gün 2 gece sürecek, katılımcılarla Kargı Çayır mevkiinde kamp yapacağız dedi. Festival süresince çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini kaydeden Keçecioğlu, ilk olarak vosvoslarımızla ‘’Evde Bir Ses Olsun’’ projesi kapsamında belirlenen yaşlılarımızı şehir turu atarak gezi düzenleyeceğiz, çayır mevkiinde uçurtma şenliği ve kamp alanlarına kurulan kazanlarda yapılan Kargı’nın meşhur keşkeğini tadarak, açık hava sinemasında mısır keyfini yaşayacağız dedi.

Festivali Kargı ilçesinde geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Keçecioğlu, Vosvosların sosyal sorumluluk projelerine her zaman duyarlı olduklarını ve bu tür projelere desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Kaynak:kargihaber

Editör: TE Bilisim