Tosya Belediyesi ve Kargı Belediyesi yaklaşık 1 ay önce başladıkları ve İlçelerine yakışır Cumhuriyet Meydanı düzenleme projelerini tüm hızı ile devam ettiriyorlar.

Tosya  Belediyesi  yetkilileri Ulu Önder Atatürk’ün devasa anıtı ile Mehmetçik ve Şerife Bacı heykellerini meydana yerleştirdiklerini  Ayrıca yan kısımlara İstiklal savaşı ve Milli Mücadele yıllarında Tosya’dan istiklal savaşına katılan ve Şehit düşen  şehitlerimizin isimleri yazılarak kısa bir zaman sonra Projenin  tamamlanarak yapılacak olan törenle açacaklarını  söylediler.

Kargı Belediye Başkanı A.Hamdi AKPINAR  Cumhuriyet meydanı düzenlemesi hakkında ise yıllardır Kargı meydanında  bulunan ve hem meydanın estetiğini bozan hem de  şehir trafiğini olumsuz etkileyen havuzun kaldırılarak onun yerine İlçeyi de temsilen güzel bir Saat Kulesini yapımına başladıklarını ve çok yakın bir zamanda projeyi tamamlayarak ilçeye güzel bir görünüm ve de estetik kazandıracaklarını söyledi.

Tosya ve Kargı ilçelerinin yapmış oldukları bu meydan projelerini dikkatli ve uzaktan takip eden Ilgaz  Belediye Başkanı Cevdet ÇETİN  her iki ilçenin projesi tamamlandıktan sonra Yeşil Ilgaz’a yakışır bir meydan projesi ile bu meydan savaşına son noktayı koyacaklarını ifade etti.

 Her ne kadar haberimizin başında yapılan bu güzel ve başarılı icraatları ve de projeleri İlçe Belediyelerinin affına sığınaraktan Bir Meydan Savaşı olarak adlandırsak ta üç Belediye ve de Sayın Belediye Başkanlarına başarılar diliyoruz.

                                                                                                   



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Haber & Foto : Sedat Ağacıkoğlu

Editör: TE Bilisim