Haber: Sedat Ağacıkoğlu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sembolik olarak Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamını minik öğrencilere devretti.Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamı koltuğuna oturan Atatürk İlkokulu Öğrencisi'nin heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi.

Minik Milli Eğitim Müdürü eski İlçe Milli Eğirtim Müdürü Sıtkı Murat Demirci'ye Atatürk İlkokulu için isteklerinin olduğu bir liste vererek kısa zamanda yerine getirilmesini istedi.

Minik İlçe Milli Eğitim müdürü bir günde olsa müdür olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle heyecanlı olduğunu dile getirdi ve ‘’23 Nisan'ı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk biz çocuklara armağan etti bugünde tüm çocuklar mutlu olmalı’’ dedi.

Koltuğunu kısa bir süre öğrencilere bırakan İlçe Milli Eğitim Müdür Sıykı Murat Demirci; geleceğin çocuklara emanet olduğunu belirterek “Ulus olarak dünyada eşi, benzeri olmayan bir bayramı gururla kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal egemenliği millete ait bir günü çocuklara armağan ederek, çocuklara verdiği önemi gösteriyor. Onlar bizim, devletimizin geleceği. Çocuklardan tek isteğimiz başarılı olmaları için derslerine çalışmalıdırlar” dedi.

Daha sonra ilçe milli eğitim müdürü minik öğrencilere içinde santranç takımı olan hediyeler verdi.Minik Milli Eğitim müdürü hediyesini aldıktan sonra ilk talimatını vererek '' Tüm okullarda haftada bir gün ve 1 saat kitap okunması talimatını verdi.

Daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: TE Bilisim