KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde evleri yanan ve kış günü kardeşleri ve annesi ile sokakta kalan Elif’in yardımına AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir yetişti.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde belirlenemeyen bir sebepten dolayı kirada oturdukları evleri yanan 4 kişilik aile, kış günü sokakta aç ve açıkta kalmışlardı. Günlerce bu durumda yaşayan aile İHA haber ajansı aracılığı ile yerel ve Ulusal basında seslerini duyurmuşlar ve yardım istemişlerdi. Haberin özellikle ulusal televizyon kanallarında yayınlaması ile Türkiye’nin dört bir yanından hayırseverler yardım etmek istediler. Son olarak AK Parti Kastamonu Milletvekili haberi ulusal basına servis eden İHA Tosya muhabiri Sedat Ağacıkoğlu ile irtibata geçerek aile hakkında detaylı bilgi aldı. Daha sonra AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi’yi arayan Milletvekili Murat Demir yardım konusunda aile ile irtibata geçilmesini istedi.

Cuma günü Tosya’ya bir dizi ziyaretlerde bulunan Milletvekili Murat Demir evleri yanan aileyi ve ‘’Ben Doktor olmak istiyorum, Okumak istiyorum’’ diye feryat eden küçük kız Elif ile Tosya Kaymakamlık makamında bir araya geldiler.

Burada yapılan görüşmede önce anne Necibe Cebecioğlu’nu dinleyen Milletvekili Murat Demir daha sonra bugün karnesini alan öğrenci Elif ile görüştü.

Elif’in Teşekkür Belgesi aldığını öğrenen milletvekili ailenin tüm ihtiyaçlarının kendisi tarafından karşılanacağı sözünü verdi. AK Parti Tosya ilçe başkanı Metin Ekşi’ye ailenin ihtiyaçları konusunda neler alınması gerekli ise hepsinin alınmasını istedi. Beyaz eşyadan, gıda ve giyecek olmak üzere toplamda 5.000 TL yakın tüm ihtiyaçları Milletvekili Murat Demir tarafından karşılanan aile o an ne yapacaklarını şaşırdılar.

Elif daha sonra milletvekili Murat Demir’in ellerinden öperek ‘’ Sizden Allah Razı Olsun ‘’dedi.

   AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir gazeteciler yaptığı açıklamada ‘’Sorumlu habercilik anlayışı ile hareket eden İHA haber ajansında haberi gördüğüm zaman çok duygulandım. Daha sonra bu ailenin kış günü ortada kalmaması için ne gerekiyorsa yapılması için elimden geleni yapmaya çalıştım. Özellikle küçük kızımız Elif’in okuması ve Doktor olması için bundan sonra gerekli olan her türlü yardımı yapacağız’ ’dedi

Editör: TE Bilisim