Tosya'da Ekmek Fiyatı ve Fırıncı ile yaşanan ilğinç diyalog Tosya'da Ekmek Fiyatı ve Fırıncı ile yaşanan ilğinç diyalog

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Hükümet Konağı pek çok kamu kurum ve kuruluşunu aynı çatı altında toplayarak vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet verilmesi hedeflenen proje 8 bin 100 metrekare alan üzerinde inşa edilelerek 28.Ocak 2023 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile açılaçak.

Yazı İşleri Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tosya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, İlçe Dernekler Müdürlüğü, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Tosya Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, Emniyet,Trafik Tescilile bu kurumlara bağlı birimler yer aldığı hükümet konağı yöresel mimariye uygun yapısı ve muhteşem görüntüsü ile Tosya'nın en özel yapıtlarından biri oldu.

Yaklaşık 130 kişilik konferans salonu, farklı büyüklüklerde toplantı odaları, 30 araçlık açık otopark bölümleriyle vatandaşlara hizmet verecek. Yeni Tosya Hükümet Konağı vatandaşların işlemlerini gerçekleştirirken zaman geçirebileceği sosyal alanlar ile resmi ziyaret ve törenlerin gerçekleştirileceği bölümlerde yer alıyor.
Bilindiği gibi 15 Nisan 2019 tarihinde Tosya Hükümet Konağı inşaatı maliyeti 19 milyon 639 bin TL olarak ihaleye çıkmıştı.

Yeni Hükümet Konağı, 28 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 15:00 'da  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılacağı törenle hizmete açılacak.

Editör: TE Bilisim