TOSYA'DA YAKALANDILAR! TOSYA'DA YAKALANDILAR!

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Hükümet Konağının açılış için Kastamonu’nun Tosya ilçesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düzenlenen açılış programı sonrası ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İçişleri bakanı Süleyman Soylu Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i makamında ziyaret ederek başkandan ilçede tamamlanan ve devam eden hizmetler ve projeler hakkında bilgi aldı.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Belediye meclis üyeleri Bakan Süleyman Soylu’yu belediye hizmet binası önünde karşılayarak hoş geldiniz dedi. Bakan soylu ve beraberindeki heyet daha sonra Belediye başkanlığı makamına geçerek Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in hazırlamış olduğu ve belediyenin hizmetlerinin anlatıldığı kısa sine vizyon sunumu izleyerek bilgi aldı.

‘’ Terörü bitirme noktasına getirdiniz Allah Sizlerden Razı Olsun’’

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil sunum öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘’ Sayın Bakanım ilçemize hoş geldiniz şeref verdiniz. Rabbim gücünüzü kuvvetinizi artırsın. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlere şükranlarımızı arz ediyorum. Allah nasip ederse 14 Mayıs 2023’de birlikteliğimiz daim olur. Sizi ayrıca seviyoruz. Allah gücünüzü kuvvetinizi artırsın. Ülkenin büyümesi ve gelişmesi için en önemli sorunlardan biri olan Terör ’ün Cumhurbaşkanımızın sağlam iradesi ve sizlerin kararlı iradesi ile ülkemizde bitirilme noktasına gelindi. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin’’ dedi.

‘’Sayın Bakanım Belediyecilik hizmetlerimizde Bölgenin En Başarılı Belediyesiyiz’’

Başkan Volkan Kavaklıgil belediyecilik çalışmaları hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kısa bir sunum gerçekleştirerek bilgilendirmede bulundu

Şehirler Arası Otogar

 Başkan Kavaklıgil ilk Şehirler arası otobüs terminali ve Galericiler Sitesi Otobüs Terminali hakkında bilgi vererek ‘’Şehrin ihtiyacını uzunca bir süre karşılayacak olan bu otogar ile şehrin ulaşımını kolaylaştırırsak ilçe ekonomisine katkı sunmayı hedeflemekteyiz ‘2

İçme Suyu Arıtma Tesisi

‘’ Sayın Bakanım eklentileri ile beraber yaklaşık olarak 55.000 nüfuslu şehrin 24 saat kesintisiz su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan arıtma tesisi. Özellikle yıllardır Kireç oranı yüksek bir su ile yaşamını sürdüren ilçe halkımız; proje hayata geçtikten sonra kireçten tamamen kurtulacaktır.

Hayvan Pazarı Modern Mezbaha ne ve Sosyal Tesis

İlçe ve bölge hayvancılığının gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır ayrıca bölge ve ilçe üreticilerinin devlet teşviklerinden yararlanması için yapılan tesisler çok önemlidir.

Hizmet sağladığı nüfusunda daha sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması sağlanacaktır

Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

İlçemiz için çok önemli eksikliklerden biri olan bu yatırım sayesinde hem yazın hemde kışın vatandaşlarımız ve özellikle gençlerimiz yüzme sporunu yapabilecektir. Ayrıca teknik özellikleri bakımından ulusal müsabakalara da ev sahipliği yapabileceğimizden ayrıca ilçe tanıtımı ve ekonomisi nede katkı sunacaktır.

Yeni Kapalı Giyim Pazarı

İlçemizin gelişimine yönelik olarak şehrin orta kısmında kalan giyim pazarını yeni haliyle günün teknolojisine ve şehir estetiğine uygun bir şekilde kapalı hale getirmiş bulunmaktayız.

Üç Olukları Mesire Alanı Büyütme

İlçemizin en önemli mesire alanlarından biri olan üç olukları mesire alanı içeresinde 100 adet kamelya, 100 adet mangal ocağı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuklar için yeni oyun grupları ile büyütülecek tam donanımlı bir spor, sosyal tesis alanı ve mesire alanı haleni gelecektir.

Kapalı Spor Salonu

1500 kişilik seyirci kapasitesi ve içerisinde 8 adet farklı salon sporunun yapılabileceği salon ile bölgenin önemli spor merkezlerden biri olacaktır. Toplamda 20 dönüm üzerine kurulacak olan bu tesisin arsa alımları belediyemiz tarafından yapılmış olup şubat ayı içerisinde yapım ihalesine çıkmak için hazırlanmaktayız.

Başkan Volkan Kavaklıgil 2022-2023 yılı içinde devam eden ve tamamlanması planlanan projelerin toplam değerinin 200 Milyon TL’yi bulacağını ve ilçeye bu hizmetleri kazandırırken borçlanmaya gidilmeden öz kaynaklarımız ile bu işi yaptığını söyledi.

Bakan Soylu ‘’ Tosya için Belediye olarak her şeyi yapmışsınız tebrik ediyoru sizleri kutluyorum’’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tosya Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerden ve yapımı devam eden projelerin Belediyeciliği olmazsa olmaz hizmetleri olduğunu ifade ederek’’ Siz Tosya Belediye Başkanı olarak bunu sağlamışsınız sizi tebrik ediyorum. Allah Razı olsun. Bunlar gayretle olur, elbirliği ile olur, mücadele ile olur. Her şey yapılmış Allah Razı olsun, tebrik ediyorum, kutluyorum, Yarım kalan Trafik eğitim parkını yapılmasını ve tamamlanmasını bakanlık olarak biz yapacağız sözüm söz. ’Cumhurbaşkanımızın dediği gibi laf ile peynir gemisi yürümüyor yaptığınız hizmetlerden dolayı tekrardan tebrik ediyorum’’ dedi.

‘’Tosya Meslek Yüksek Okulunun Fakülte Olması ve TOKİ Konutları için elemden geleni yapacağım’’

Belediye başkanımız Tosya Meslek Yüksek okulunun fakülte olması ve TOKİ konutlarının yer sorununun çözümü aşamasında bizlerden talebi oldu. Sizlere bu konularda elimden gelen desteği vereceğim. Ayrıca Belediye Başkanı’nın 2024 Belediye Başkanlığıma mal olsa da 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının kazanması ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi için ne yapılması gerekirse yapacağız sözü bizler için çok önemli ve anlamlı’’ dedi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Tosya Kesesi ve Tosya Bıçkısı hediye etti. Tosya Belediyesi ziyareti hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim