Haber: Sedat Ağacıkoğlu

 Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı görevlerini ifa eden Faruk Kaymakcı'nın Birleşmiş Milletler'de (BM) yaptığı bir konuşma sonrası sosyal medyada haksız bir eleştiri ya maruz kalıyor.

Burada bir metin okuyan hemşerimiz Faruk Kaymakcı'nın bir kelimeyi söylerken güçlük çekmesi sonrası söz konusu video sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılarak adeta linç edilmeye çalışılıyor.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak Tüm Tosya'ya bir çağrı yapmak istiyoruz. Hemşerimiz Faruk Kaymakcı'ya karşı yapılan bu haksız ve acımasız eleştiriye karşı bizlerde kendisine destek mesajlarımızı atarak yanında olduğumuzu ifade etmenizi istiyoruz. 

Bunun için tüm Tosya'lıları sosyal platformlarda destekleyici mesajlar ve yorumlar yapmanızı rica ediyoruz. Haber linkimiz paylaşarak hemşerimiz Faruk Kaymakcı'ya sahip çıkalım.

FARUK KAYMAKCI KİMDİR

 Şubat 2017’de AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği görevine getirilen Kaymakcı, 7 Ağustos 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmış; böylelikle aynı tarihte AB Başkanlığı görevini de üstlenmiş olmuştur.

Bağdat Büyükelçiliği'nden AB Daimi Temsilciliği'ne atanan Faruk Kaymakcı, 21 Mart 1968 tarihinde Tosya’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Tosya’da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1988 yılında mezun olmuştur.

Devlet bursuyla 1989-1992 yılları arasında Fransa’da Strasburg Üniversitesi’nde AB Araştırmaları ve İngiltere’de London School of Economics’te AB Ekonomi Mastırı yapmıştır. Kaymakcı ayrıca, 1999-2000 yılı eğitim döneminde Avrupa Komisyonu bursuyla College of Europe’ta AB Politikaları Mastırı  da elde etmiştir.

1994 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlayan Kaymakcı, merkez görevleri sırasında, Balkanlar, Çok Taraflı Ekonomik Kuruluşlar, Siyaset Planlama ve AB Dairelerinde görev yapmıştır. 2009-2011 yılları arasında Devlet Bakanı/AB Bakanı ve Başmüzakereci’nin Dışişleri Özel Müşaviri olarak çalışmış, Eylül 2009’dan itibaren bu göreve ek olarak AB Genel Sekreterliği/Devlet/AB Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Yurtdışında Trablus Büyükelçiliği, NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilciliği ve iki kez de Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev yapmıştır. 2011-2013 yılları arasında Türkiye’nin Basra Başkonsolosluğu görevinde bulunan Kaymakcı, 1 Ekim 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği görevine getirilmiştir.

2004 yılında Afganistan’da NATO Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Büyükelçi Kaymakcı, Avrupa Koleji Yılın Mezunları Ödülüne 2007 yılında önerilen üç Kolej mezunundan biri seçilmiştir.

2004 yılında Afganistanda NATO Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Büyükelçi Kaymakcı, yabancı dil olarak İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

FARUK KAYMAKCI'NIN İNGİLİZCE RÖPORTAJ

https://youtu.be/iGcW5w0zTA8

Editör: TE Bilisim