Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu İli Tosya İlçesi Yukarı Berçin Köyü Orta Berçin Mahallesininde ki Yaşanan Aile Dramı haberimizin ardın Tosya Kaymakamlığı ve yetkililer köye giderek aileyi ziyaret etti ve ailenin en kısa zamanda yeni evine taşınacakları müjdesini verdi.

Geçtiğimiz Pazar Günü Berçin Köyünde yaşanan aile dramını yerel ve Ulusal Basında sorumlu habercilik anlayışı ilkesinde gündeme getirmiştik. Yapılan haberin basında geniş yankı bulması sonucu sosyal medyada farklı yorumlara neden olmuş biz haberciler olumlu ve olumsuz eleştirlerin merkezi durumuna getirildik. Habere konu olan Kıraç ailesini kar kış demeden Berçin köyünde ziyaret eden IHA muhabiri ve gazeteciler mağduriyet yaşayan ailenin sıkıntılarını bizzat yerinde görerek ailenin sessiz çığlığına yapılan haber ile sesi olmuştur.

Tosya Kaymakamlığı habere konu olan aileyi köyde ziyaret ederek www. tosya. gov tr haber sitesinde açıklamada bulundu  " Habere konu olan ailenin maddi durumundan ve yaşadığı sıkıntılardan köy muhtarı aracılığı ile haberdarız. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız gerekli incelemeyi daha önce yaparak gerekli eksikleri tespit etmiştir. Aile için bahar ayında köyde ev yapılacaktır. Bu aşamada aileye kira yarmında bulunulacaktır" açıklaması yapılmıştır.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak Berçin köyünde Kıraç ailesinin yaşadığı drama sessiz kalmayan Tosya Kaymakamlığına ve yetkililere yerel ve Ulusal basın mensubu olarak teşekkür eder konunun takipçisi olacağımızı beyan ederiz.

Bu sorumlu habercilik anlayışı ile yaklaşık 10 yıldır ilçede faailyet gösteren www.tosyahaberleri.com haber sitesi ilçe merkezinde ve köylerinde yaşanan bu sıkıntıları ve mağduriyetleri gündemde tutmaya devam edecektir.

Editör: TE Bilisim