Kaymakam Türköz, mesajında şunlara yer verdi:

Güzel ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde, gazilerimizin sergilediği fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecektir. Bu anlamlı günün, ulusumuzca, yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak anılması, bizlere büyük kahramanlara karşı olan vefa borcu ve şükranlarımızı bir nebze de olsa sunma imkanı vermiştir. Bu nedenle, kahraman gazilerimizi devlet ve millet olarak her zaman saygıyla ve hayırla yad etmek mecburiyetindeyiz. Nitekim, onların mücadelesi ve başarısı yolumuzu çizmiş ve aydınlatmış olup, Türkiye Cumhuriyeti, onların paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. 
     Bu uğurda hayatlarını ortaya koyan ve sağlıklarını yitiren gazilerimize verdikleri hayat mücadelesinde devletimizin desteği yanında, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek milletimizin vatanına ve tarihine bağlılığının bir ifadesi olacaktır. Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, değerli ailelerine ve yüce ulusumuza saygılar sunarım.``




Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Gazilerin anılarının hiçbir zaman akıllardan ve gönüllerden çıkmayacağını bildirdi. Başkan ŞAHİN, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesajı

Mesajında, hiçbir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerde ve önemde olan gazilerin, milletin engin sahiplenişiyle her zaman ayrıcalıklı ve soylu özelliklerini muhafaza ettiklerini söyledi.

"Çok yüksek bir milli şuurun tavır ve davranış olarak somutlaştığı gazilerimiz, dağımızda, ovamızda, taşımızda, toprağımızda ve her türlü milli değerimizde gözü olanlara hiç unutamayacakları acı dersler vermişlerdir.
Vatanımızın selameti, milletimizin bağımsızlığı ve aziz varlığının devamlılığı uğruna; üzerlerine düşen her sorumluluğun gereğini sonucu ne olursa olsun yapmış olan gazilerimizi sadece bu günle hatırlamak elbette doğru ve yerinde olmayacaktır. Bu itibarla, geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde, saygı, minnet ve şükranla anmak en başta gelen milli ve manevi bir görevdir. İftihar edilecek bir fedakârlıkla, yaşadığımız topraklara göz dikmiş hainlere aman vermeyen, canlarından dahi vazgeçmeyi göze almış olan gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Hâlihazırda aralarında bir uzvundan mahrum olarak hayatlarını sürdüren birçok vatan evladıyla birlikte; vefanın, cesaretin ve kararlılığın timsali olan gazilerimizin bu müstesna gününü kutluyor; hepsine sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum."
Editör: TE Bilisim