07.06.2009 Tarihinde Şırnak Gabar dağında kafasından aldıgı hain kurşunla ağır yaralanan ve 111 gün yogun bakımda tedavı gördükten sonra hayata dönen Fırat zorba 2011 aralık tan beri İstanbulda özel bir tedavi merkezinde Rusyalı Doktor Ofelya’nın gözetimde yürütülen tedavi sonucunda dün 19 Eylül gaziler gününde ayağa kalktı.

 Rus Doktor Ofelya Gazinin moralinin artması ve gaziler günü sebebiyle İstanbulda gazimizin ailesiyle çarşıya  çıktılar ve doktor Ofelya Gazimize takım elbise aldı ve İstanbul sokaklarında dolaştılar.

Gazi Fırat ve ailesi önümüzdeki hafta pazartesi 24.09.2012 günü Tosya'ya 1 haftalık tedavilere ara vererek ailesini ve sevenlerini ziyarete gelecek. Gazimizin sağlık durumu şuanda sağ ayağını adım atabiliyor ve sol ayağını sürükleyerek yürüyor ve kendi özel ihtiyaçlarını kendi karşılayabilecek durumda.

Doktor Ofelya 1 haftalık kısa izin sonrasında tedavinin hızla devam edeceğini ve yakın zamanda ise tamamen ayağa kalkarak yürüyebileceği müjdesini verdi.

Mücize Gazi olarak anılan Fırat Zorba'nın pazartesi günü Tosya'ya gelecek olması şimdiden İlçe genelinde sevinç ve heyecanla karşılandı.

Alaattin Keşoğlu

İşte Gaziler Gününde Çarşıda Gezerken Çekilen son resmi 


Editör: TE Bilisim