En çevreci cami yarışması…

Diyanet İşleri Başkanı Görmez imza törenindeki konuşmasında, bugüne kadar camilerin etrafına 800 bini aşkın fidan dikildiğini de hatırlattı. Diyanet İşleri Başkanlığının çevreciliğe verdiği öneme değinen Başkan Görmez, Ekim’in ilk haftası kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle tüm din görevlilerini kapsayan “En çevreci cami yarışması” düzenlediklerini söyledi. Başkan Görmez,  “Camilerin avlularını adeta bir çiçek bahçesine dönüştüren arkadaşlarımızı da ödüllendiriyoruz. Şimdi, bu ödüllendirmelerin sayısını artıracağız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun “Camilerin etrafında bir de kamelya yapılması” önerisinin çok yerinde olduğunu söyleyen Başkan Görmez, “Kamelya yapılırsa, işte o zaman din görevlimiz de sohbetini sadece mihrapta, minberde değil, aynı zamanda cemaatiyle beraber ağaçların gölgesinde, çiçeklerin kokusunda yapar” dedi.

“Mezarlığa dikilen ağaçlar, mezarlıkta yatanlar için rahmete vesiledir”…

Mezarlıklarda da ağaçlandırmaya ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Başkan Görmez, Peygamber Efendimiz’in (SAV) mezarlıklara ağaç dikme konusundaki hadislerini de hatırlattı. Başkan Görmez, şöyle konuştu:

“Peygamber Efendimiz, mezarlığa dikilen her ağacın, mezarda yatanlar için rahmete vesile olacağını ifade etmiştir. Köyler de dâhil, istiyoruz ki, bütün mezarlıklarımız ağaçlarla dolsun ve ebedi istirahatlarını yapan kardeşlerimiz, rahmete vesile olacak ağaçların altında yatsınlar”

“Ağaç dikmek, insanlığa hizmettir”…

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da imza töreninde yaptığı konuşmada, hayırlı bir işe şahitlik edildiğini söyleyerek, “Ağaç dikmek ve dikilen ağaçları korumak, ülkemize, insanımıza hatta insanlığa en büyük hizmetlerden bir tanesidir” dedi.

Türkiye’nin bazı bölgelerinde ormanların istenilen düzeyde olmadığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ağaçlandırma konusunda önemli adımların atıldığını ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.

“Camiler, çiçek gibi olacak”…

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, ağaçlandırma faaliyetlerine değindi. 2011 yılında 1 milyon 900 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, “2012 sonunda 2 milyon 300 bin hektarlık alanda tamamen ağaçlandırma yapacağız” diye konuştu.

İmzalanan protokolle, Diyanet İşleri Başkanlığının uygun göreceği alanlarda ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirten Bakan Eroğlu, “Camilerimizde, mescitte, mezarlıkta, kurslar gibi alanlarda fidan dikeceğiz. Ağaçlandıracağız, çiçek gibi olacak” dedi.

Dünya genelinde ormanlarda azalma görüldüğünü, ancak Türkiye’de bu sorunun yaşanmadığını, aksine ormanların arttığını söyleyen Bakan Eroğlu, Diyanet’le yapılan protokol çerçevesinde ağaçlandırmaya ilişkin her türlü tedbirin alınacağını söyledi.

Cami bahçeleri ve mezarlıklar tespit edilecek…

Protokole göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, ağaç ve orman sevgisinin öneminin kamuoyuna anlatılması ve fidan dikilecek uygun alanları bulunan cami ve mezarlıkların tespitinin yapılması görevlerini üstlenecek.
Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştır


Orman ve Su İşleri Bakanlığı da, dikilecek fidanların türünü ve miktarını belirleyecek, fidanları temin edecek ve ağaçlandırmanın her aşamasında gerekli teknik bilgi ve destek sunacak.

Cami bahçeleri ve mezarlıkların ağaçlandırılması için ihtiyaç duyulan fidanlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bedelsiz olarak karşılanacak.

Editör: TE Bilisim