Evliya Çelebi Seyahatnamesinde ‘’Şehrin dışında Çimenlikler içinde Şit Baba Ziaretgahı var’’ dediği yer olarak anılan Cünuni Baba Türbesi ziyaretçi akınına uğruyor. Türbenin yıllarca bakımını yapan Muzaffer Kum İHA muhabirine yaptığı açıklamada             ‘’ Elimden geldiği gücümün yettiği kadar Cünuni Baba türbesinin bakımını temizliğini yapmaya çalıştığını fakat artık yaşlandığını ama ölene kadar bu hizmetine devam edeceğini söyledi.

 

Muzaffer Kum yıllar önce gördüğü rüyayı anlatır  iken bazen gözleri yaşardı ve o günleri tekrar yaşadı.

‘’ Yıllarca emekli olmak için çalıştığını ve emekliliğini beklediği günlerde bir gece rüyasında şu an beklediği türbede yatan zat-ı rüyasında görerek kendisine emeklilik zamanının geldiğini ve emekli olup  buraya türbeye gelmesini istediğini söyledi. Sabah kalktığında Kastamonu SGK il müdürlüğüne giderek emekli olup olamayacağını sorduğunda görevli memurun isterse hemen emekli olabileceğimi söylemesi üzerine emekliliğe müracaat ederek işlemlerin bitmesi sonrasında ailesini alarak rüyasına giren Cünuni Baba türbesine yerleştiğini söyledi.

 

Muzaffer Kum elinden geldiği kadar türbeye gelen ziyaretçilere izzet ikramda bulunduğunu söyleyerek tek isteğinin türbenin yollarının yapılması ve türbenin iç bakımı olduğunu  söyledi.    

Editör: TE Bilisim