Temel gıda maddelerimizi üreten çiftçilerin kaliteli ve daha çok ürün ile emeğinin karşılığını almasını sağlamak için Birleşmiş Milletlere üye ülkeler 14 Mayıs DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜN ’de toplantılar yaparlar. Tüm Türkiye de bu toplantıları İl ve İlçelerde Ziraat Odaları tertip eder ve programlar düzenler. Bu toplantılarda toprağın sürülmesi, tohumun seçilmesi ve ekilmesi, sulama, gübreleme, ürün alma, ürünün değerlendirilmesi gibi konularda çiftçiye yapılacak yardımlar görüşülür. Çözülmesi gerekli olan problemlerin giderilmesi için fikir birliği el birliği yapılır. Çiftçiye daha kaliteli ve bol ürün alması için tohumun seçiminden ürünün hasat işlemine kadar gerekli olan modern araç ve gereçlerin kullanılmasını önerilir. Çiftçinin ürününün en iyi şekilde değerlendirilmesi için gereken tedbirleri alırlar. Gelişen bilim ve tekniğin yeniliklerinden çiftçilerin faydalanmasını sağlarlar. Özetle çiftçinin çağdaş olması için çabalar harcanır.

Kastamonu ve çevre ilçelerde Dünya çiftçiler gününde Ziraat odası başkanlıkları çeşitli eğitim ve etkinlik programları düzenliyor. Özellikle komşu ilçe Ziraat odası 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Ziraat Odası binasında gerçekleştirilecek etkinliklere tüm üyelerinin ve vatandaşları davet etti.


 Dünya çiftçilik günü nedeniyle tüm çiftçilerimizin bu anlamlı gününü www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak kutluyoruz

Editör: TE Bilisim