HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği Kayser Yeraltı Depolama ve Yenidoğan Yeraltı depolama projeleri tamamlanarak geçici kabul aşamasına gelindi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada “Tosya Kayser Yeraltı depolamasının tamamlanması ile Tosya İlçesine yılda 0,41 hm3 içme suyu verilmesi sağlayacak. Projenin imalatları tamamlanarak geçici kabul aşamasında gelmiştir Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 027 500,00 TL katkı sağlanmasının hedeflendi İçme suyu maksadı ile inşa edilen Kayser Yeraltı Depolamalarının tamamlanmasıyla yılda 0,41 hm3 İçme suyu verilecek’ ’dedi.

YENİDOĞAN YERALTI DEPOLAMA İLE 200 DEKAR ALAN SULANACAK

DiğEr taraftan Tosya Yenidoğan Yeraltı depolamasının da tamamlandığını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Yenidoğan Yeraltı depolamasının tamamlanması ile 200 dekar arazinin sulamasını sağlayacak. Projenin imalatları tamamlanarak geçici kabul aşamasında gelmiştir” dedi.

Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 545 000,00 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Genel Müdür Yıldız; “Sulama, maksadı ile inşa edilen Yenidoğan Yeraltı Depolamalarının tamamlanmasıyla 200 dekar arazi sulanacak. Her iki depolama tesisinin Kastamonu ve Tosya’ya hayırlı olmasını diliyorum ‘’dedi.

Her iki Yeraltı Depolama projesinin tamamlanması ile birlikte ilçenin önemli ölçüde içme suyu ihtiyacı ve 200 dekar tarım arazisi sulaması yapılacak.

Editör: TE Bilisim