HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – 16.Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı’nın katılımı ile start alacak.

Klasik Otomobillerin katılımı ile Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜVTÜRK iş birliğinde gerçekleşen Avrupa’nın önde gelen otomobil spor organizasyonlarından biri olan rallinin ilk ayağı 7 Mayıs tarihinde Almanya’nın Tübingen şehrinden start aldı.

Bu yıl Ralli’nin Almanya’nın Tübingen şehrinden yola çıkan, katılımcıların sırasıyla, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan etaplarını takip edecekler ve ekiplerin Türkiye ayağı buluşma noktası İstanbul olacak.

Avrupa’nın önde gelen otomobil spor organizasyonlarından biri olan Ralli’ye 17 yaş ve üzeri arabalar katılmaktadır. Bu yıl, Ralli, 10 ülkeden 15 takım, 50 araç ve 100 yarışmacının katılımıyla düzenlenmektedir. 9-18 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye etabının ardından, İsrail ve Filistin güzergahına doğru devam edecek olan Ralli, 30 Mayıs 2022 tarihinde Ürdün’de son bulacaktır.

‘’RALLİ 3 ETAPDAN OLUŞUYOR’’

Ralli 3 etaptan oluşmaktadır: Avrupa ve Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu güzergahı. Avrupa ve Balkanlar Güzergahı: Almanya, Belçika, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye şeklinde belirlendi

Türkiye Güzergahı: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Tosya, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Kapadokya, Niğde, Gaziantep, Osmaniye, Anamur, Alanya olacak şekilde yol haritası çizildi.

"BU KLASİK OTO RALLİSİNDE HIZ OLMAYACAK''

 Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı yaptığı açıklamada, "Bu ralli keşfetme, yol güzergahında yer alan kültürleri anlama ve mutfakları tatma rallisi. Bu rallide hız yok. Rekabet hıza değil dostluğa dayalı bir rekabet. Bu seneki yol güzergahımıza doğup büyüdüğüm ilçem Tosya’yı da dahil ettik.12-13 Mayıs tarihleri arasında Türkiye güzergahı içinde yer alan Tosya ilçesinde buluşacağız. Ralliye katılan 10 ülkeden 100 yakın yarışmacı Tosya ilçemizin güzelliklerini keşfetmesini ve görmesini arzu ediyoruz" dedi.

(SDA-

Editör: TE Bilisim