Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı’yı makamında ziyaret ederek kendisine geçtiğimiz günlerde İsviçre Dışişleri Bakanına vermiş olduğu Tosya Bıçkısı konusunda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı ilçemiz adına teşekkür ettik.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Pascale Baeriswyl’e toplantı sonrasında Dünyaca ünlü İsviçre çakısına nazire yaparak Tosya Bıçkısı hediye eden ve Tosya Bıçkısının özellikle Manda Boynuzundan yapılan özelliğine dikkat çekerek yurtiçi ve yurtdışı basında gündeme getirerek tanıtımını yapan hemşerimiz Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı’ya ilçemiz adına teşekkür ziyaretinde bulunduk.

Avrupa Birliği Başkanlığı Genel Merkezinde Başkan Faruk Kaymakçı’yı makamında ziyaret eden www.tosyahaberleri.com haber sitesi imtiyaz sahibi Sedat Ağacıkoğlu ve ilçenin tanınmış renkli simalarından Ayhan Kurceren sayın Bakan yardımcısına Tosyalı hemşerimiz Devlet Sanatçısı unvanına sahip Bıçkı Ustası Ferhat Minareci’nin yapmış olduğu bıçkılardan hediye etti. Ayrıca Tosya Ziraat Odası tarafından hazırlanan hediyelik Tosya Pirincinde olduğu paketler Bakan yardımcısı Faruk Kaymakçı’ya verildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada ‘’Dostum ve kardeşim Sedat Ağacıkoğlu’nun ziyaretinden ve getirmiş olduğu Tosya Bıçkısı ve Pirincin den dolayı çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ikili görüşmelerde bulunmak üzere İsviçre Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Pascale Baeriswyl ülkemizi ziyaret etmişti. Bende ziyaret anısına kendisine Tosya Bıçkısı hediye etmiştim. Aradan geçen birkaç gün sonra sevgili dostum Sedat Ağacıkoğlu ile bıçkı konusunu görüşmüştüm. Kendisi bugün bana sürpriz yaparak Devlet Sanatçısı unvanına sahip olan Ferhat ustanın çeşitli ebatlarda yapmış olduğu hakiki Tosya Bıçkısı ve Pirinci getirdi. Tesadüfen bugün Genç Liderler ve Girişimciler derneği tarafından ‘’ Avrupa için Ayağa Kalk ‘’ organizasyonu ile farkındalık oluşturacak ve 12 Avrupa ülkesini ziyaret edecek arkadaşlarımızda yanımızda ve onlarda Tosya Bıçkısını görmüş ve tanımış oldular. Ben tekrardan ilçemiz adına beni ziyaret eden ve sürekli ilçemiz hakkında istişarelerde bulunduğum dostuma teşekkür ediyor inşallah yakın zamanda Tosya’da görüşmek üzere tüm Tosyalı hemşerilerime sevgi ve saygılar diliyorum’ ’dedi.

Editör: TE Bilisim