HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddesi gereğince Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı atandı.

Faruk Kaymakcı ve Zor Görevler

Tosya'da Türk Dünyası Haftası Nevruz Coşkusuyla Kutlandı Tosya'da Türk Dünyası Haftası Nevruz Coşkusuyla Kutlandı

2018 yılından bu yana Dışişleri Bakan yardımcılığı ve AB başkanlığı yapan Tosyalı hemşerimiz Büyükelçi Faruk Kaymakcı, daha önce Libya, Afganistan ve Irak’ın yanı sıra Avrupa birliği nezdinde olmak üzere kritik ve zor görevler üstlenmişti.

AB süreci Tosyalı hemşerimiz Faruk Kaymakcı’ya emanet

Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesinin Resmî Gazetede yayınlanması sonrası www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak değerli hemşerimiz Faruk Kaymakcı ile telefonda görüşme yapan Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu değerli büyükelçimizi yeni görevinden dolayı Tosya halkı adına kutlayarak başarılar diledi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı haber sitemize yaptığı özel açıklamada ‘’ Bakan Yardımcısı düzeyindeki bir diplomata  Brüksel’de AB nezdinde görev verilmesi Türkiye'nin AB'ye üyelik konusundaki ısrarlı duruşuna işaret ediyor. Bu üst düzey atama Türkiye AB ilişkilerin pandemi ve Rusya savaşı ve deprem sonrası her alanda ilerletilmesi isteğinin bir yansıması olarak da görülüyor. Dışişleri kulislerinde zor görevlerin büyükelçisi olarak bilinen kimliğimle inşallah bu yeni görevimde Ülkemizi en iyi şekilde temsil ve görev yaparak Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde önemli çalışmalara imza atacağız. Uluslararası düzeyde her görev yaptığım yerde siz değerli Tosyalı hemşerilerimin desteğini yanımda hissettim. Yıllarca doğduğum büyüdüğüm ilçemi hiçbir zaman aklımdan ve gönlümden çıkarmadım. Nasıl unuturum ki Tosya lisesinin o 42 basamak merdivenini veya İmam Hatip lisesinin o yokuşunu hatta bizim zamanımızda okul sonrası kaçamak yaptığımız Calay’ın kahvesini ve çok kıymetli okul arkadaşlarımı, dostlarımı hep onlarla yaşadığım hatıraları hiç unutmak mümkün olur mu. Sizlerin aracılığı ile buradan tekrardan tüm Tosyalı hemşerilerime sevgi ve selamlarımı iletmek istiyorum.-‘’dedi.

AB alanında Londra ve Brüksel’de iki ayrı mastır yapan Kaymakcı’nın derin AB uzmanlığı, AB kurumlarına ve Brüksel’e aşinalığı ve geniş ağının Türkiye-AB ilişkilerine birçok alanına yarar sağlayacağı düşünülüyor.

Faruk Kaymakcı 1968 de Tosya’da doğdu. Tosya Lisesinden mezun oldu.

Editör: TE Bilisim