Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı,Tosya ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Keşkek Günü"nde hemşerileri ile bir araya geldi..Davete, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı'nın yanı sıra Tosya Kaymakamı, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sertkale, ile başkentte yaşayan çok sayıda Tosyalı katıldı.

Tosya'nın geleneksel yemek kültürünün ve özellikle Fırında Keşkek yemeğinin öne çıktığı toplantıda kısa bir konuşma yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı '' Hemşerilerimle bu özel gecede bir araya geldiğim için çok mutlıuyum.Tosyalı hemşerilerim sürekli '' "diplomatsın anladık Avrupa! Asya! ama Tosya!" diyerek bu gecenin önemine vurgu yaptılar. Bu nazik davetlerinden dolayı özellikle Dernek başkanı ve yönetimine,ilçe kaymakamına ve Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Bu toplantı aracılığı ile tüm tosyalı hemşerilerime selamlarımı gönderiyorum inşallah en kısa zamanda Tosya'da buluşmak üzere''diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra fırında pişirilen büyük bir keşkek cabasını Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı,ilçe kaymakamı ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil birlikte karıştırarak misafirlere ikram ettiler.

Editör: TE Bilisim