Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise son sınıflar için düzenlenen kariyer günlerinde gençlerle bir araya geldi. Konferans sonrasında ilçe kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i makamlarında ziyaret ederek ilçenin sorunları ve talepleri konusunda görüşmelerde bulundu

 Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil akşam programında ise okul arkadaşı Sedat Ağacıkoğlu’nun bağ evine giderek burada önce Fırından keşkek çıkardı daha sonra yer sofrasında akşam yemeğini yediler. Bağ evindeki akşam programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci, Belediye Kültür Sosyal işler Müdürü İbrahim Tabakoğlu ve Faruk Kaymakcı’nın dostları katıldı.

Yemek sonrasında ilçemizin değerli yerel sanatçısı Abdullah İrtik’in çaldığı ud eşliğinde önce Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ‘’Akşam Güneşi’’ni söyledi. Daha sonra Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgi, Kültür Müdürü İbrahim Tabakoğlu ve ilçenin duayen çiftetelli oyuncusu Ayhan Kurceren hep birlikte Tosya Çiftetellisi oynadılar.

Son olarak hep birlikte ‘’Tiridine Bandım ‘’ Türküsünü söyleyen misafirler gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet ettiler.

Gecenin sonunda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı kendisini bağ evinde misafir eden dostu Sedat Ağacıkoğlu’na teşekkür ederek ‘’ Sedat kardeşimle Okul yıllarından bugüne kadar gelen bir dostluğumuz var. Yıllar geçse de ben sürekli yurtdışı görevlerinde olsam da irtibatımız kopmadı devamlı görüştük. Bu akşam bizleri bağ evinde misafir ederek unutulmaz bir gece yaşadık. Fırından keşkek çıkararak 35 yıl öncesine gittim. Daha sonra hep birlikte Çiftetelli oynadık tiridine bandım türküsünü söyledik. Kendisine çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilisim