Yüksek Öğretim Kurulu tarafından alınan kararla 7 bölümle eğitim ve öğretime devam eden Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksek Okulu’na, 10 ilave bölümün daha geçmesiyle birlikte yüksekokula yapılacak ek bina için de çalışmalar hızlandı.

600 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam eden Tosya MYO, ek binanın hızlıca yapılıp, faaliyete geçmesi ile birlikte 17 bölümle 3 bin 500 öğrenciye hizmet verecek. Kastamonu Üniversitesi, Tosya Belediyesi ve Tosya Yüksek Öğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin girişimleri ile ek binanın hızlıca faaliyete başlaması için çalışmalara başlandığını ve gelişmelerin oldukça sevindirici olduğunu belirten Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, yüksekokul kapasitesinin önümüzdeki iki yıl içerisinde 5 katına çıkacağını vurguladı.

Başkan Kazım Şahin açıklamasında son günlerde Tosya adına oldukça mutluluk veren haberlerin arka arkaya alındığını belirterek, Tosya MYO’nun hayırsever vatandaşlar tarafından finanse edildiğini ve Yüksek Öğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Tosya Belediyesi işbirliğince yapılıp eğitime açıldığını hatırlattı.

Başkan Şahin açıklamasında; “Üç yılda 600’e yakın öğrenci ile eğitim ve öğretime devam eden Tosya MYO’ya, 7 bölümün ardından YÖK tarafından ilave 10 bölüm daha geçmiş bulunmaktadır. Acilen mevcut binanın yaklaşık iki katı kapasiteli ikinci bir ek binaya ihtiyaç vardır. Yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz günlerde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız ve Yüksek Öğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş’ten oluşan bir heyet, Tosyalı iş adamı Necmeddin Boyner’i ziyaret etmiş ve ek binanın yapımı için değerli büyüğümüz, 500 bin liralık ilk harcı ek binaya koymuştur” diyerek Boyner’e teşekkür etti.

Başkan Şahin Kastamonu Üniversitesi, Tosya Belediyesi ve Yüksek Öğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte çalışmaların hızla sürdürülüp, plan, proje ve hafriyat işlemlerinin hızlıca yapılarak yakın zamanda temel atma töreninin de gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Kazım Şahin açıklamasına şu şekilde devam etti; “ Bu hayırlı işe yakın ilgi gösteren, destek veren ve öncülük eden başta Kastamonu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a, Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız’a, Dernek Başkanımız Fazıl Ateş ve yönetimine, birinci binada da büyük katkıları ile destek bulduğumuz Necmeddin Boyner ve Hulki Boyner’e, hayır sahiplerine, ek binanın temelini ve mayasını oluşturacak katkıyı sunan Sayın Necmeddin Boyner’e, Tosyalılar olarak minnet, şükran ve saygılarımızı sunarız. Hayır sahiplerimizin kısa sürede başlayacağımız ek binaya bir tuğla koymaları için desteklerini bekliyoruz. Kısa zamanda inşaat bittiği zaman inşallah, 17 bölüm ve 3 bin 500 öğrenci ile, Tosya’mızın ekonomik ve sosyal hayatına büyük katkı sunacak olan, Tosya MYO aynı zamanda Tosya Devrez Üniversitesinin de çekirdeğini, kampüsünü ve temelini oluşturacaktır. Şimdiden Tosya’mıza ve ülkemize, hayırlı olsun diyor, emeği geçen katkı sunan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”

Editör: TE Bilisim