HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası birçok Ulusal Kanalda Deprem Uzmanları olmuş veya olası depremlerle ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Son olarak dün akşam ulusal bir televizyon kanalına katılan ve bugüne kadar yapmış olduğu bilgilendirmelerde ve tahminlerde haklı çıkan Prof.Dr.Şener Üşemezsoy son depremin oluş şeklini ve teknik olarak Türkiye’nin jeolojik etkileşimlerini bilimsel olarak açıkladı. Doğu Anadolu Fay hattı ile Kuzey Anadolu fay hattının bir biri ile bağlantılı olduğunu söyleyen Prof.Dr.Şener Üşemezsoy konuşmasında bir bölümünde Tosya’yı gündemine alarak ‘’ Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan Ladik ve Tosya ilçelerinde son birkaç yıl içinde kırılmalar meydana geldi. Bu da fay hattında biriken enerjini boşalmasına neden oldu. O yüzden bu bölgelerde bilimsel olarak büyük bir deprem beklenmemektedir ‘’dedi.   

U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı! U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı!

Program sunucusunun ısrarlar bu yerler neresi diye sorması üzerine Prof.Dr.Şener Üşemezsoy ‘’ Tosya ve Ladik hattında enerji boşalmaları oldu o yüzden buralarda bilimsel olarak ve yaptığımız çalışmalar sonucunda büyük bir deprem beklemiyoruz’’dedi.

Editör: TE Bilisim