Yürütülen çalışmalar neticesinde saniyede 5 litre su Tosyalıların kullanımına sunulurken ilçe protokolünün katıldığı bir törenle “Dağları Delen Ekibin” çalışmaları yerinde incelendi.

Ulaşımın mümkün olmadığı ve yüksek insan gücü isteyen su bulma çalışmaları neticesinde, ilçe kullanımına kazandırılan suyun açılış törenine Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Emniyet Müdür Vekili Göksel Aydın, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri ve çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen törende 70 yıl önce açılan su isale hatlarının tamamen insan gücü ile temizlendiği dile getirilirken, yine iş makinesi gücü olmadan yeni su kaynaklarının bulunduğu belirtildi. Oldukça yüksek noktalarda çalışmalarını yürüten ekiplerin, ihtiyaç duyduğu tüm ekipmanlarını da yine insan gücüyle çalışmanın yürütüleceği alanlara taşıdığı açıklanırken, Tosya halkının su ihtiyacının giderilmesi için zor şartlar altında başarıya ulaşıldığı dile getirildi. 




“Dağları Delen Ekibin” çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mehmet Türköz; “ Hayatın kaynağı olan yeni bir su kaynağının açılışını sembolik bir törenle yaptık, belediye çalışanlarına ve birim personeline, çok teşekkür ediyoruz. Oldukça güzel bir çalışma yapmışlar. İlçemize ortalama 5 kilometre uzaklıkta bir su kaynağı buldular. Bu kaynağı da içme suyumuza katarak içme suyu ihtiyacımızı karşılamış oldular. İçimi oldukça güzel bir su arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Başkan Kazım Şahin ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Bu zamana kadar olduğu gibi, su arama, su bulma, halkımıza sağlıklı su içirme çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Tosya’mız Ilgaz Dağı’nın hemen eteklerinde, dolayısıyla mutlaka sağlıklı, yumuşaklığı, sertliği kireci ayarlanmış, arıtması, kireç çözücü sistemi de depoya ilave edilmiş içme suyu hizmetini halkımıza sunmak için ekiplerimiz zor şartlar altında büyük başarı gösteriyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmalar var. Suyu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Arkadaşlarımız iş makinesi olmadan, insan gücü ile, kazma kürekle bu suyu getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyor hayırlı olsun diyorum.”

Editör: TE Bilisim