CHP İlçe başkanı Ahmet Ahlatçı yaptığı konuşmada”;Ulu önder M. kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin 89.yıl dönümü tüm il ve ilçe genelinde partimize gönül verenlerle birlikte kutlanmaktadır.  Bilindiği gibi; 9 Eylül 1922'de işgalci Yunan Ordusu ve onu destekleyen emperyalist güçler,İzmir'de denize döküldükten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önderimiz Atatürk tarafından, "Halk Fırkası" adıyla 9 Eylül 1923'de Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Örgütünün devamı olarak kurulmuştur.



Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Samsun'da başlatılan Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz; tüm dünyanın hayranlıkla izlediği büyük bir uyanış ve direniş hareketiydi. Emperyalizme karşı bu büyük direnişte Türk Halkı varını yoğunu ortaya koyarak adeta bir destan yaratmış ve bağımsızlığa ulaşmıştır. Bu büyük bağımsızlık mücadelesinin içinden doğan Cumhuriyet Halk Partisi, yaptığı devrimlerle çağın kapılarını aralamış, bir sınıf partisi olmamakla birlikte her zaman emeğin yanında oldu. CHP, halkımızla birlikte, kurduğu laik - demokratik cumhuriyetin de her zaman koruyucusu ve ödünsüz savunucusu olmuş, bunu öncelikli - temel görev- kabul etmiştir. Bundan sonra da bu anlayıştan hiçbir şekilde ödün vermeyecektir. Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşlarını, tüm Kurtuluş Savaşı ve devrim şehitlerimizi, Özellikle İsmet İnönü’yü, ulusumuzun bütünlüğü uğruna şehit düşen askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.



 
Partimizin kuruluş yıl dönümü ülkemize ve bizlere kutlu olsun. Çok üzgün ve yasta olduğumuz şu günlerde millet olarak şehitlerimizin ruhu şad olsun. Yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç ve kuvvet bölemeyecektir. Türk milleti daima özgür, laik ve demokrasi içinde sonsuza denk düşmanlarının korkulu rüyası olacaktır. Nice 89.yıllara dileğiyle saygılar sunarım.”
  saygı ve şükranla anıyorum.

Kutlamalarımıza katılan partililerimize teşekkür ederim” dedi. Program çelenk koymayla sona erdi.

Editör: TE Bilisim