Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı bu haftaki Cuma vaazında son günlerde ilçede halk arasında konuşulan ve toplanan yardım paraları ile ilgili olarak ‘’ Cuma Namazını parayla kılıyoruz’’ yönündeki söylentilerin ayyuka çıkması üzerine cemaati uyardı.

Müftü Halil İbrahim Sabırlı Mer’aşi Abdurrahman Camide Cuma namazı öncesi Zekât konulu vaazı sonrasında merkezi sisteme bağlı tüm cami cemaatine yaptığı duyuruda Cuma namazı sonrasında tüm camilerden Hamza Baba Kur-an Kursu için yardım toplanacağı duyurusu yaptı. Daha sonra Cuma namazı yardım toplanması eleştirilerine cevap verdi. Son günlerde camilerde toplanan yardımlarla ilgili olarak ‘’ her Cuma namazı sonrası yok Kur-an Kursu yok cami inşaat veya tamiratı adı altında yardım toplanıyor. Biz Cuma namazını parayla mı kılıyoruz’’ yönünde sözler konuşulmaya başlandı ve bunlarda bize kadar geldi.

Şunu açıkça söylemek isterim ki peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerif de ‘’Yarım hurma ile de olsa Cehennemden korunmaya bakın’’ demiştir. Bizle hoca olarak cemaatimizi hayır konusunda uyarmak ve bilgilendirmek zorundayız. İsteyen Cuma namazı çıkışında hayır yapar isteyen yapmaz. Kimseyi zorlamıyoruz. Ama şunu unutmayın ki biz hayır yapmaya vesile olmak istiyoruz. Hayır yapmak bir Müslümanın karakteri olmalıdır. Biz bu yardımı Hamza Baba Kur-an Kursu öğrencilerimiz için istiyoruz burada yetişen hafızlarımız siz cemaatimizin yardımları ile faaliyetlerine devam etmektedir. ‘’Cumayı parayla kılıyoruz’’ diye yapılan konuşmalar çok yanlıştır bizleri ve hayır yapmayı kendine karakter edilen Müslüman kardeşlerimizi oldukça üzmektedir. Şimdiden yapacağınız yardımları Allah-u Teala yüce dergahında kabul etsin. Cumanız mübarek olsun’’ dedi. 

Editör: TE Bilisim