HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu Valisi Tosya ilçesi Aşağıdikmen köyünde düzenlenen Pirinç Hasadı programına katılarak Biçerdöver kullandı ve Çeltik hasadı yaptı. Program sonrasında çeltik hasadı yapılan tarla sahibi Ali Eker ile Kastamonu Valisi Avni Çakır arasında üreticinin sorunlarını anlatan samimi sohbet kameralarımıza yansıdı.

Kastamonu Valisi Avni Çakır biçerdöver kullanımı sonrasında tarla sahibi ile Ali Eker çiftçinin sorunlarını anlatmak istedi. Vali Çakır çiftçi Ali Eker’e ‘’ hadi hem yürüyelim hem de sen sorunları anlat’’ dedi. Vali Çakır’ı arkasına alan Çeltik tarlası sahibi Ali Eker sorunları tek tek anlatmaya başladı.

‘’Tapu sorunun çözerseniz Adınız Tarihe Yazılır’’

Çiftçi Ali Eker ‘’ Sayın Valim bizim en büyük sorunumuz Devlet desteklerinden yeteri kadar yararlanamıyoruz. Bunun nedeni şu an ekim yaptığımız tarlalar rahmetli olmuş ebelerimiz, dedelerimiz üzerinde kayıtlı olması. Ölümleri sonrasında çok vereseye ayrılan tapuları kendi adımıza tapu çıkarmamız imkânsız duruma geldi. Eğer ki siz bu duruma çözüm bulursanız Dünya var oldukça adınızda bu topraklarda var olacak’’ dedi.

‘’ Kastamonu Valisi olarak ne gerekiyorsa yapacağım’’

Vali Çakır ‘’ Bu üreticimiz için büyük bir sorun. Ben İl Tarım Müdürümüz ve Tapu Kadastro müdürümüz ile konuşup konu hakkında bir çalışma yapmalarını isteyeceğim. Biz devlet olarak elimizden geleni yapacağız. Daha sonra muhtarlarımızla bir araya gelerek soruna nasıl bir çözüme kavuştururuz görüşeceğiz. İnşallah kısa zamanda sizlerin bu sorunu çözüme kavuştururuz’’ dedi.

Kastamonu Valisi Avni Çakır ile Çiftçi Ali Eker arasında geçen samimi sohbet toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim