HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çaybaşı köyünde yaşayan 83 yaşındaki Emine Çiftçi isimli yaşlı kadın Tosya Devlet Hastanesine 1 Milyon değerindeki Eko Kardiyografi cihazı bağışladı.

Kendisini hayır işlerine adadığını dile getiren Emine Çiftçi şöyle konuştu ‘’ Hastanemizle uzun süredir konuşuyordum. Hastalarımıza nasıl yardımcı olabilirim diye. Hocalarımızda Kardiyoloji bölümünde Eko Kardiyografi cihazına ihtiyaçları olduklarını söyleyince bende elimde ne var ne yok sattım ve hastanemize bu cihazı aldım’’ dedi.

‘’ 15 YIL ÖNCEDEN BU HAYRI YAPMAK İÇİN BİRİKİM YAPTIM’’

Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu

Tosyalı hayırsever Emine Çiftçi insanlarımızın bu konuda daha hassas olmalarını söyleyerek ‘’ Ben bundan 15 sene önce bir rahatsızlık geçirdim ve hastanemizde tedavi oldum. Taburcu olurken doktorumuza sordum hastanenin neye ihtiyacı var ben hayır yapmak istiyorum dedim. O zaman doktor bana bir yatan hasta odası için sandalye, çekyat ve benzeri eşyaları alabilirsin demişti. O gün bu hayrı yapmak nasip olmamıştı. Daha sonra 15 yıl boyunca emekli maaşımı biriktirdim ve bugüne gelince yaklaşık 5 ay önce hastanemizle görüşerek hastanenin neye ihtiyacı olduğunu sordum.  Hocalarımızda Kardiyoloji bölümünde Eko Kardiyografi cihazına ihtiyaçları olduklarını söyleyince bende elimde ne var ne yok sattım ve hastanemize bu cihazı aldım. Yurtdışından bu cihaz geldiği için hastanemize gelmesi biraz zaman aldı ama inşallah bugünden sonra hastalarımız daha iyi tedavi görür ve sağlıklarına kavuş’’ dedi.

‘’ İNSANLARIMIZ YASTIK ALTINDA BİRİKİM YAPMASIN HAYIR YAPSIN’’

Tosya ilçesi Çaybaşı köyünde ikamet eden Emine Nine hayır konusunda zenginlere seslenerek şöyle dedi ‘’ Hayırseverlere demek isterim ki imkânı olanlar birikimlerinizi yastık altında tutmayalım. Bu dünyanın öbürü de var. Dünya bir gölge ve gelip geçiciyiz. Bizler o gün gelince bir köprüden geçeceğiz. Ama verenlere ne mutlu. Vermeyenlerinde Allah kalbini yumuşak eylesin. Herkesten Allah Razı Olsun’’ dedi.

‘’ AFRİKADA 800 KİŞİNİN FAYDALANDIĞI SU KUYUSU AÇTIRDIM’’

Ben hayır yapmak için her zaman elime geçeni biriktirir ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım ederim. Geçtiğimiz yıllarda Afrika yer alan Mali’de İHH aracılığı ile 800 kişinin faydalandığı su kuyusu açtırdım. Şimdi oradaki Müslüman kardeşlerimiz bu kuyudan su ihtiyaçlarını karşılıyorlar’’ dedi.

‘’HASTANE YÖNETİMİ EMİNE NİNEYE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ

Tosya Devlet hastanesi yönetimi hayır sever Emine Çiftçi’ye yaptığı destekten dolayı teşekkür ederek ‘’ "Hastalarımıza şifa olacak bir cihazı hastanemize bağışlayan hayırsever Emine Çiftçi’ye hastanemize böyle bir cihazın kazandırılmasından ve verdikleri destek dolayı çok teşekkür ediyoruz. Özellikle kardiyolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde, tedavi süreçlerinin izlenmesinde kullanılan EKO cihazı, yine kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavilerinde de kullanılmakta. Riskli ameliyatların öncesinde ve sonrasında hastanın kalp kontrolünün yapılmasında etkin olarak kullanılan Yaklaşık 1 milyon değerindeki bu cihaz, yatak başında da kullanılarak hastayı yormuyor ve hızlı sonuç veriyor’’ dedi.

Editör: TE Bilisim