HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Tosya’da anma programı düzenlendi.

Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Tosya’da anma programı Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Tören, çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması sonrasında ise saygı atışı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Suat Hatam, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola ve ilçe protokolünün katıldığı şehitlikteki program din görevlilerinin okudu Kur’an-Kerim tilaveti ve ilçe müftüsünün duası ile devam etti. Daha sonra İlçe Kaymakamı ve Başkan yardımcısı Şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı ve dua ettiler.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programına Tosya Şehit Ömer Halis Demir Kültür merkezinde Kız İmama Hatip Lisesi’nin hazırlamış olduğu geçildi. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Okul Müdiresi Gülçen Çivici yaptığı açılış konuşmasında, “Çanakkale Zaferi zor bir mücadele sonunda kazanılan ve Türk tarihinde destek olarak nitelendirilen bir zaferdir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsız ve hürriyet söz konusu olduğu zaman ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza denk hatırlatacak anıt cephedir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet etmiş olduğu tarihi zaferi her sene olduğu gibi bu senede gurur ve minnetle duyguların içinde anmak için bir aradayız. Çanakkale zaferinin 108. Yıldönümünde üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve özlemle yad ediyorum ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

Konuşma sonrasında Okullar arasında düzenlenen şiir okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödül verilmesi ile devam etti. ‘’Bir Destandır Çanakkale’’ Oratoryonun öğrenciler tarafından sunulması sonrasında program ilçe protokolü ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim