Toplantıya Tosya İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz damgasını vurdu.

Toplantıda yaptığı konuşma da İmamların camiye geç gelmesinden tutunda yağmur duasında yapılan yanlış uygulamalara ve camide  toplanan yardım paralarına kadar  bir çok konuya değinen ilçe Müftüsü Mehmet Korkmaz Tosya'da 1 kaç ay önce başlayan ve yıl sonunda ilçemizde tüm camilerde uygulaması başlanacak her camiden ezan okuma sisteminin bazı sıkıntılar doğurduğunu keşke Merkezi Ezan sistemi devam etseydi diye konuştu.

Özellikle köylerdeki din görevlilerinin durumuna değinen Müftü Korkmaz Kamu kaynaklarının israf edilmemesi gerektiğini dile getirdi, cemaati olmayan köylerin imamlarının başka camilerde görevlendirileceğini söyledi. Bazı köylerde birkaç tane mahallenin olduğunu ve bu mahallelerinde hepsinde din görevlisi bulunduğunu belirten Korkmaz; bu camide 3-4 tane cemaatin olduğunu, yapılacak olan çalışmalarda cemaati az sayıda olan köy-mahalle camilerinin tespit edileceğini ve cemaati az sayıda olan camilerin kapatılacağını söyledi.

İlçemizde Köylerde ki bu durumda bulanan camilerinin kapatılacağını duyan köy cami cemaatı acaba yapılacak bu çalışma sonunda kendi köylerindeki cami kapanırsa ne yaparız vakit namazları evde kılabiliriz ama Cuma namazında ne yapacağı diye kara kara düşünmeye başladı.

Tosya ilçe Müftüsü Mehmet Korkmaz Camiler haftasının kutlanacağı bu günlerde yaptığı bu konuşma ve değindiği konularla ilçemizde çok konuşulacağı ve tartışılacağı tahmin ediliyor.

Müftü Mehmet Korkmaz'ın Konuşma Videosu

Editör: TE Bilisim